Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:36:00

Чернігівці знову прийшли на допомогу Сєвєродонецьку. ВIДЕО

20.05.2015   13:26Агенцiя

Сєвєродонецьк сьогодні звикає жити мирно. У місті, куди час від часу долунають звуки вибухів, заново практично на порожньому місці будується система охорони здоров’я всієї Луганщини. Про війну і окупацію нагадують дірки на кількох будівлях, блокпости з паролями і озброєними до зубів військовими та 30 тисяч біженців.

Для допомоги таким людям фонд Владислава Атрошенка «Поліський оберіг» відкрив філію у Сєвєродонецьку. З лютого тут працює медико-соціальний центр в якому близько півтисячі родин отримали допомогу.

Владислав Атрошенко переконаний, що дуже важливо, щоб жителі Сходу країни відчували цю допомогу. «Це шлях до єдиної країни не на словах, а на ділі», - сказав меценат перебуваючи у Северодонецьку минулої п’ятниці.

В місті досі з вдячністю пам’ятають спецбатальйон "Чернігів", який звільнив місто від терористів. Зараз знову на допомогу місту прийшли чернігівці. Та тепер вже цивільні. Благодійники фонду «Поліський оберіг» передали закладу, що відновлюється, необхідне устаткування. Це функціональні ліжка, інвалідні візочки та санітарні стільчики, перев’язувальний матеріал, медодяг та маски.

Невідкладну допомогу отримали й міська лікарня Сєвєродонецька, і евакуйована частина Луганської обласної лікарні. Попереду ще не немало роботи – відновити хірургічне відділення міліцейського госпіталя, налагодити роботу евакуйованих медустанов, заново створити центр СНІДУ. Але спільними зусиллями, з допомогою благодійників завдання – цілком реалістичні. Головне для мешканців сходу – відчувати підтримку інших регіонів.


 
PR
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.