Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:50:37

Березенко: розвиток "оборонки" Чернігівщини поліпшить добробут родин чернігівців

16.05.2015   20:01Агенцiя

Від розвитку підприємств оборонної галузі області матимуть вигоду багато родин Чернігівщини.

Про це заявив голова Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Березенко під час візиту на підприємства регіону, які задіяні в матеріально-технічному забезпеченні ЗСУ.

– Дуже добре, що з'явилися замовлення. Звісно дуже прикро, що вони пов’язані з війною, з АТО на сході. Але ми повинні використати цей час, щоб підняти підприємства. У жодному разі не може бути «мінус». Ця ситуація має бути трампліном, щоб підприємства працювали на повну потужність, щоб більше чернігівців одержали роботу з гідною оплатою. Щоб збільшувалася зарплата працівників, які вже можуть пишатися тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, створюють її потенціал, як світового гравця на ринку озброєнь, - сказав Березенко.

За його словами наразі першочерговим пріоритетом для держави є імпортозаміщення в оборонній галузі. І підприємства Чернігівщини мають скерувати в цьому напрямку свій розвиток задля покращення добробуту своїх колективів, за кожним із яких стоїть не одна родина.

– Держава вперше опинилася в умовах, коли імпортозаміщення в оборонній сфері є пріоритетом №1. Ми маємо замінювати продукцію сусідньої держави-агресора, із якого до цього часу десятки років кооперувалися. Коли ми взагалі не будемо залежати від російських деталей, то зможемо реалізовувати готову продукцію, яка має попит на ринку. Наш «Укроборонпром» входить у 10-ку постачальників зброї в світі. Президентом поставлена задача увійти у 5-ку. Це означає, що буде більше замовлень, відповідно розвиток підприємств. А за кожним із них стоїть колектив, конкретні родини. Чернігівці матимуть вигоду від збільшення робочих місць, від збільшення розміру зарплати, - сказав у коментарі журналістам голова Ради регіонального розвитку.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко уповноважив Сергія Березенко вивчити потенціал та можливості збільшення обсягів державного замовлення для оборонних підприємств Чернігівщини. 15 травня на виконаня доручення Глави держави Березенко зустрівся з керівництвом і колективами науково-виробничого комплексу «Прогрес» (Ніжин), ПАТ «ЧеЗаРа», ПАТ «Сіверянка» та Державного підприємства «171 Чернігівський ремонтний завод», де обговорив можливості освоєння нових видів продукції для армії, інвестицій у нові розробки.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини