Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:23:06

Збільшення державного замовлення для підприємств — запорука ефективної обороноздатності країни та економічного і соціального розвитку області

15.05.2015   18:45Агенцiя

Відповідальний за Чернігівщину від Адміністрації Президента Сергій Березенко разом з офіційною делегацією від "Укроборонпрому", РНБО і керівництвом області, з метою вивчення ситуації навколо підприємств, що можуть підтримувати обороноздатність країни, відвідали державне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод» та ТОВ «Сівертекст».

«171 Чернігівський ремонтний завод» спеціалізується на капітальному ремонті автомобільної спецтехніки, зокрема і військової. Починаючи з 2008 року, у підприємства були відсутні державні замовлення. Проте, днями укладено контракт із Міністерством оборони України на проведення капітального ремонту п’яти автокранів.

Наразі, із п’яти виробничих приміщень завод має три, і ті потребують капітального ремонту.

Як зазначив директор підприємства Григорій Манойло, саме збільшення державного замовлення дасть змогу заводу повноцінно запрацювати та стати конкурентоспроможним.

Протягом останнього року значну підтримку українській армії надає ТОВ «Сівертекс». Підприємство шиє спеціальний одяг для силових структур, а також має цех з виготовлення наметів та плащ-накидок.

Під час спілкування з очільниками обох підприємств, Сергій Березенко зазначив, що керівництво держави надасть необхідні ресурси та сприятиме надходженню замовлень. Адже це не лише значний крок для обороноздатності країни, а і економічний та соціальний розвиток громади Чернігівщини.


Відповідальний від Адміністрації Президента за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко, Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов, а також Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський ознайомилися з потужностями ПАТ «ЧеЗаРа».

Їх супроводжували голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

ПАТ «ЧеЗаРа» самостійно розробило та виготовляє сучасні системи управління вогнем «Трек-М» і «Тандем-2», панорамний прилад «Панорама-2П». Проте зараз підприємство не має державного оборонного замовлення, лише обіцянки отримати його у кінці місяця через Житомирський або Київський бронетанковий завод.

За словами генерального директора Анатолія Свириденка, підприємство має значний потенціал по виготовленню продукції спецпризначення та апаратури зв’язку, яка може використовуватись для потреб оборони країни. Тому залучення до державного оборонного замовлення дозволить зберегти його унікальний статус та забезпечити стабільну виробничу діяльність.

Нині на заводі працює 1100 людей. Гостро стоїть проблема таких робітничих професій, як токар, фрезерувальник, інженер-конструктор.

— Підприємству потрібна модернізація та додаткові робочі руки. Якість продукції сьогодні забезпечується кваліфікацією наших робітників, а хочеться виготовляти продукцію якісну, з високою продуктивністю праці, але з меншою собівартістю, - каже генеральний директор.

Як підкреслив відповідальний від Адміністрації Президента за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко, сьогодні основне завдання – домовитися таким чином, щоб ПАТ «ЧеЗаРа» отримала державне оборонне замовлення. А це, у свою чергу, має призвести до збільшення робочих місць та зростання рівня заробітної плати. Тому зараз необхідно швидко та якісно зібрати інформацію та узагальнити усі проблемні питання.

— На жаль, в країні війна і ми виходимо з тих реалій, які маємо. Держава вперше опинилася в таких умовах, коли імпортозаміщення є пріоритетом номер один. Зараз ми намагаємося заміщати імпортну продукцію з сусідньої держави Росії, з якої до того десятки років кооперувалися, - зазначив він.

Сьогодні Укроборонпром входить до першої десятки у світі з експорту продукції оборонного комплексу. Президентом поставлено завдання увійти до п’ятірки.

— А це означає, що має бути більше замовлень, новий розвиток підприємств. Наша мета – вийти на той рівень імпортозаміщення, коли не треба бути залежати від російських деталей. Лише тоді ми зможемо реалізовувати готову продукцію, яка має попит на ринку.

ПАТ «ЧеЗаРа» - унікальне за своїм напрямком підприємство, яке ми маємо зберегти та дати йому друге дихання, - зауважив Сергій Березенко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини