Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:19:05

Президент доручив Березенко зайнятися оборонною промисловістю Чернігівщини

11.05.2015   22:08Агенцiя

Президент України Петро Порошенко відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил України «Десна», де оглянув зразки високоточної зброї українського виробництва.

На полігоні у Чернігівській області також відбулися демонстраційні стрільби з протитанкових ракетних комплексів та керованими ракетами.

Під час візиту 11 травня Президент заявив, що пріоритет у державному оборонному замовленні надаватиметься українським виробникам.

– Ми говоримо і про підприємства «Укроборонпрому», і про інші підприємства, що виробляють продукцію для Збройних сил України, – сказав Петро Порошенко.

Президент також пообіцяв додаткове замовлення для чернігівських підприємств, які займаються речовим забезпечення армії. Окрім цього Глава держави доручив голові Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергію Березенко збільшити завантаження чернігівських оборонних підприємств.

– Питання складне: на заводи, які десятки років не працювали, сьогодні треба повернути людей, забезпечити ефективне використання обладнання, відповідну якість продукції. Чернігівські підприємства мають працювати. Особливу увагу звернути на 171-й завод, – наголосив Петро Порошенко.

– Минулого тижня ми вже почали цю роботу на засіданні Ради регіонального розвитку області. У нас на Чернігівщині є просто унікальні підприємства, які здатні виробляти сучасне обладнання для армії. Наприклад, приватний завод «ЧеЗаРа» може виготовляти системи керування вогнем броньованої техніки. Ми однозначно маємо запускати і завод «Прогрес», і Ніжинський ремонтний завод, і 171-й завод, що 12 років не одержував держзамовлення. За дорученням Президента до кінця тижня ми разом з керівником «Укроборонпрому» відвідаємо всі ці підприємства і за півтора тижня буде конкретний результат, – запевнив Сергій Березенко.

За словами голови Ради регіонального розвитку Чернігівської області, якщо згадані підприємства працюватимуть на повну потужність, то це сприятиме росту соціально-економічного рівня регіону, поліпшить добробут населення.

– Це дуже важливий для нас крок: збільшиться кількість робочих місць, жителі Чернігівщини будуть одержувати більші доходи. Дуже хочеться, щоб люди працювали, одержували зарплату, піднімали свій економічний і соціальний статус, – заявив голова Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Березенко.

Варто зауважити, що державне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод» після тривалого простою наприкінці 2014 року почало ремонтувати аеродромну техніку.

Колектив державного підприємства Науково-виробничий комплекс «Прогрес» (Ніжин) здатен розробляти та виготовляти складні оптико-електронні прилади, що застосовуються в озброєнні, зокрема ракетному.

Державне підприємство «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» здійснює капітальний ремонт засобів інженерного озброєння.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.