Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:45:23

Березенко пообіцяв посилити підтримку ветеранів Чернігівщини

07.05.2015   19:27Агенцiя

Підтримка ветеранів та жертв нацистських переслідувань, які мешкають на території Чернігівської області, є одним з ключових завдань Ради регіонального розвитку.

Про це сьогодні виступаючи перед місцевими фронтовиками, заявив керівник Ради у Чернігівській області Сергій Березенко.

«Обсяг підтримки ветеранів останнім часом суттєво зменшився. На те є вагомі причини, адже всі ми бачимо, що зараз відбувається в країні. Саме тому Президентом і було прийняте рішення про створення Ради регіонального розвитку. Її завдання - економічне відродження регіонів, покликане суттєво покращити соціальний захист громадян, перед якими держава у боргу», – заявив Березенко.

Березенко подякував ветеранам за їх хоробрість, гідність та патріотизм, проявлені не тільки під час війні, але й в період відбудови зруйнованої країни. «Ми будемо завдячувати вам упродовж всього життя. Та намагатися віддати, як мінімум, моральний борг своїм справжнім героям», - підкреслив він.

Також сьогодні під час зустрічі із бійцями АТО Березенко заявив, що сприятиме виконанню обов’язків держави перед учасниками антитерористичної операції.  

«Нині юристи підготували спеціальні посібники, в яких описані всі ті преференції, на які мають право учасники АТО. Також в матеріалах викладена покрокова інструкція, як вам найшвидшим чином, отримати пільги та як, у разі бюрократичної протидії, відстояти свої інтереси. Не менш важливий напрямок нашої діяльності – це психологічна реабілітація та соціальна адаптація бійців АТО після повернення з фронту», – заявив Сергій Березенко.  

Нагадаємо, що Рада регіонального розвитку створена 21 квітня 2015 року з метою виконання завдань Президента України, направлених на організацію ефективної взаємодії державних органів з місцевою владою та здійснення реформ з децентралізації.

Сьогодні 7 травня у Чернігові відбулось перша нарада Ради, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, чернігівський міський голова Олександр Соколов, та інші представники місцевої влади.

val.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини