Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:03:04

Феєрверків не буде, а історики розкажуть про події Другої світової - заходи до Дня Перемоги і Дня пам'яті та примирення

06.05.2015   09:52Агенцiя

5 травня в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція щодо заходів до Дня Перемоги і Дня пам'яті та примирення.

У прес-конференції взяли участь начальник управління культури міської ради Юрій Ткач та заступник голови правління молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин» Станіслав Тавлуй.
Юрій Ткач зауважив, що окрім традиційних заходів у Чернігові проводяться й нові. Наприклад, цього року відродили традиційне святкування Дня вулиці. Подібне свято відбулося на вул. Попудренка, а днями таке пройде на вул. Рокосовського. Таким чином, за словами пана Юрія, вшановуються імена героїв, що боролися проти нацистських загарбників в Другу світову війну.

Заходи щодо до Дня перемоги проводяться в освітніх закладах, музичній школі, бібліотеках. Зазвичай концерт присвячений цій даті організовує облдержадміністрація, але в цьому році заходи було відмінено, тому естафету взяла на себе міська рада і тому 7 травня в Міському палаці культури пройде концерт приурочений Дню Перемоги. Посадовець запросив всіх бажаючих відвідати захід, на котрому також очікують і очільників міста та області.

Юрій Ткач зауважив, що лейтмотив усіх заходів «Пам’ятаємо, переможемо», а це означає, що тематика всіх заходів не буде обмежуватися подіями та героями Другої світової війни, хоча тут увага буде приділена ролі українців та, зокрема, чернігівців в наближенні перемоги 1945-го року, згадуватимуть всіх, хто боровся за свободу і незалежність та брав участь в бойових діях різних часів, як великих, так і локальних. Велика увага приділятиметься сьогоднішнім подіям на сході країни та захисникам, що зараз стримують агресора, їх сім’ям та матерям, тим паче в неділю ми святкуємо День матері.

Також цього року вперше буде відзначатися День пам'яті та примирення і міська влада об’єдналася з громадськими активістами, організувавши спільні заходи.

Про підготовку та проведення меморіальної акції з нагоди Дня пам’яті та примирення від Молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин» та участь Чернігова у загальнонаціональній акції «Перша хвилина миру», які відбудуться 8 травня у Чернігові на Алеї героїв («Зелена сцена») розказав Станіслав Тавлуй.

Він повідомив, що з 17.00 розпочнуться заходи приурочені цій події. Заплановані і виступи музичних гуртів, інтерактивні бесіди істориків на тему «Чернігів у Другій світовій війні», будуть проводитися молебні, запалюватися свічки та покладатися квіти біля меморіальних дошок Небесної Сотні та Воїнів Чернігівщини, що загинули в АТО. Увазі чернігівців також буде запропоновано перегляд д/ф «Чернігівський Рубіж», знятий телеканалом «Дитинець». Закінчиться вечір пам’яті о 23.01 загальноукраїнською акцією «Перша хвилина миру». Саме з цієї миті 8 травня 1945 року в світі запанував довгоочікуваний мир.

9 травня, за словами виступаючих, на площі відбудеться концерт до Дня перемоги, але феєрверків, як і по всій країні, не буде.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.