Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:49:50

Механізм "місцевих ініціатив" не працюватиме під час виборчого процесу, - ініціативна група

02.05.2015   18:01Агенцiя

Проект рішення «Про внесення змін до Статуту громади м.Чернігова», який депутати прийняли 27 квітня на сесії Чернігівської міської ради вже підписаний. Це і є перший крок до реалізації такого інструменту впливу громади на міську владу, як «місцеві ініціативи» у Чернігові.

Про це 30 квітня в дискусійному клубі «Експертна думка» розказали члени ініціативної групи, які вже майже рік займаються даним питанням.

За словами Павла Пущенка, одного з членів ініціативної групи, «місцеві ініціативи» - це цивілізований механізм впливу громади міста на владу. Тобто, замість пікету, звичного для містян, тепер можна буде зібрати 300 підписів, розробити проект рішення і подати його на розгляд депутатів міської ради.

Найголовніше, на чому наголосила ініціативна група, механізм «місцевих ініціатив» не працюватиме під час виборчого процесу. Це буде прописано у Положенні.

В свою чергу, Ольга Рись повідомила, що наразі вони мають два документи «Про місцеві ініціативи у Чернігові». Один із цих проектів розробила ініціативна група, інший - юридичний відділ Чернігівської міської ради на чолі з відстороненим від роботи Павлом Вовком.

«Ми однозначно проти того документа, який розробив відсторонений від роботи юрист міськради, оскільки процедура, що там прописана занадто складана. Тому, на нашу думку, виконком не має його розглядати. Буде краще створити робочу групу з депутатів міськради аби допрацювати саме наш документ»,- зазначила Ольга Рись.

Також, присутні на прес-конференції члени ініціативної групи розказали, що вже мають два напрямки, по яких використовуватимуть такий важіль впливу на міську владу як «міські ініціативи». Зокрема, це сфера ЖКГ у Чернігові та велоруху.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.