Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:08:45

27 квітня завершила свою роботу 50-а сесія Чернігівської міської ради

27.04.2015   18:06

Сьогодні продовжила і завершила свою роботу 50-а сесія Чернігівської міської ради 6 скликання. Депутати внесли зміни і доповнення до міського бюджету на 2015 рік. Зокрема, для належної організації роботи управлінь праці та соціального захисту населення Новозаводської та Деснянської у місті рад по прийому громадян з надання субсидій на комунальні послуги виділено близько 5 млн. грн.

Крім того, депутати прийняли програму проведення поточного ремонту будинків, об'єктів благоустрою та виконання заходів з підготовки до зими житлового фонду міста Чернігова на 2015 рік. Програмою, яку представив депутатам начальник управління ЖКГ міської ради Геннадій Луценко, передбачено витратити на ці потреби у 2015 році понад 7 млн. грн.

Також, депутати затвердили зміни до Програми поліпшення екологічного стану м. Чернігова на 2011-2015 роки. За це рішення проголосували 26 депутатів. Найбільш гостра дискусія точилась навколо питання щодо розчищення русла річки Стрижень на ділянці від проспекту Перемоги до вул. Гетьмана Полуботка в м. Чернігові. Шляхом тривалих обговорень депутатам вдалося дійти згоди та змінити виділену суму коштів з 2,3 млн. грн. до 1,6 млн. грн. Ряд пунктів тимчасово були зняті для додаткового вивчення.

Зважаючи на звернення ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків й пропозиції комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова та рішення виконавчого комітету, міська рада затвердила найменування території на розі вулиць Червоногвардійської та Стрілецької, де розташований монумент з макетом літака-винищувача МіГ-21, площею Авіаторів.

Депутати внесли зміни та доповнення до Статуту територіальної громади міста Чернігова, які стосуються можливості внесення в порядку місцевої ініціативи та підтриманих підписами щонайменш трьохста мешканців міста питань для розгляду відповідною радою: міською або районними у м. Чернігові радами. За це рішення віддали свої голоси 39 депутатів. Наступним кроком має стати ухвалення на наступній сесії Положення про місцеві ініціативи.

Депутати розглянули земельні питання, серед яких схвалили надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 3-м громадянам, членам сімей АТО для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Ворошилова.

Депутати також розглянули низку додаткових питань, включених до порядку денного. Серед них, зокрема, питання "Про скасування рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради № 285 від 28 грудня 1993 року "Про переведення житла тресту "Чернігівбуд" в колективну власність", ініційоване депутатською фракцією "Батьківщина". За відповідне рішення проголосували 27 депутатів.

Розглянувши звернення Міністра інфраструктури України Пивоварського А., міська рада вирішила утворити робочу комісію з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова цілісного майнового комплексу державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

Крім того, Чернігівська міська рада направила звернення до Верховної Ради України щодо соціальних наслідків реалізації Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів" в частині скасування пільг членам родин загиблих учасників АТО. Депутати міської ради вважають за доцільне залишити пільги окремим категоріям громадян, які цього потребують, в тому числі, членам родин загиблих учасників АТО.

Також, депутати Чернігівської міської ради схвалили Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до помісячного розпису освітньої субвенції з державного бюджету міському бюджету міста Чернігова на 2015 рік. Через загрозу виникнення простроченої кредиторської заборгованості по розрахунках за спожиті енергоносії, затримки з виплатою заробітної плати, депутати просять "допомогти у вирішенні питання щодо внесення змін до помісячного бюджету міста Чернігова з метою забезпечення своєчасного проведення розрахунків за спожиті енергоносії, своєчасної виплати заробітної плати та недопущення виникнення простроченої заборгованості за вказаними вище видатками", - йдеться у зверненні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини