Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:28:52

Депутати цікавляться процесом мобілізації в області

23.04.2015   08:27Агенцiя

22 квітня відбулося чергове засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради по обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії, яке провів заступник голови обласної ради і керівник цієї комісії Валентин Мельничук.

Депутати обласної ради - члени тимчасової контрольної комісії, спільно з представниками громадських організацій заслухали інформацію заступника військового комісара області Юрія Борисова. Він розповів присутнім, що із сьогоднішнього дня в області розпочалася 5 черга мобілізації. На цьому етапі основу мобілізованих складатимуть офіцери запасу в основному із Чернігова та міст обласного значення. Разом з тим, за словами Юрія Борисова, виникають труднощі через те, що чимала кількість військовозобов'язаних не проживають за місцем реєстрації.

В свою чергу, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів, член тимчасової контрольної комісії Арсен Дідур озвучив проблему, яка виникає в процесі проведення мобілізації і турбує представників аграрної галузі області. За його словами, коли половині працюючих на підприємстві вручають повістки, то під загрозою опиняється проведення весняно-польової капанії. Арсен Дідур висловився за необхідність пошуку шляхів ефективного виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» та якісно проведення сільськогосподарських робіт.

Учасники засідання дійшли висновку щодо необхідності узгодження мобілізаційних планів. Депутати прийняли рішення звернутися до голови облдержадміністрації з пропозицією сприяти проведенню спільних робочих нарад за участю голів райдержадміністрацій, військових комісарів районів та керівників сільськогосподарських підприємств Чернігівщини.

Крім того, тимчасова контрольна комісія виступила з ініціативою заслухати інформацію військового комісара області про стан мобілізації на черговому пленарному засіданні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини