Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:44:13

Активісти Федорок, Конашевич та Мельник заявили, що не балотуватимуться на місцевих виборах

21.04.2015   13:33Агенцiя

Під час прес-конференції, присвяченій розгляду питань чергової сесії Чернігівської міської ради, громадські активісти зробили заяву про те, що багато питань порядку денного потребують або додаткового розгляду, або мають бути перенесені на час після виборів, або взагалі мають бути зняті з розгляду.

В першу чергу критики зазнали такі питання: заходи з розчищення русла річки Стрижень, ряд питань щодо виділення земельних ділянок, передача ЖЕКам прибудинкових територій у власність, непрозорий механізм виділення землі сім’ям воїнів, які загинули в АТО, тощо.

На думку представника «Правого сектору» Максима Конашевича, процес передачі ЖЕКам прибудинкових територій – це порушення прав власників квартир у цьому будинку.

За словами представника «Народного контролю м.Чернігів» Олега Васика процес виділення землі у Чернігові має бути більш відкритим та прозорим. «А взагалі, краще відкласти до наступних виборів процеси комерційної передачі землі», - переконаний активіст.

За словами заступника керівника «Самооборони» Мельник Кирила процес виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих є непрозорим та незрозумілим. На сьогодні немає і чіткої інформації, хто отримав ділянки, а хто ні.

На думку Володимира Федорка, командира Самооборони, міська влада має змінюватися. І не можна допустити, щоб 60 га землі, які планують роздати/передати в оренду перейшли у власність тих осіб, про яких йдеться у порядку денному сесії.

На питання: «Чи планують вони йти на вибори чи залишаться громадськими активістами і надалі будуть захищати громаду?» Володимир Федорок, Кирило Мельник та Максим Конашевич – троє з шести учасників прес-конференції відповіли, що не будуть балотуватися.

Більш конкретно та змістовно учасники заходу пообіцяли висловитися на наступних заходах, а на найближчій сесії сказали, що якщо уговори не допоможуть, то можуть перейти і до блокування трибуни або сесії.

Також на прес-конференції представники громадськості оприлюднили зверення до міського голови (див. нижче), а також запросили інші громадські організації долучатися до роботи та співпраці.

Оксана Стельмах

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини