Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:08:58

Юрій Павленко: "Нинішній уряд не є представником громадян, а ніби є філіалом МВФ"

20.04.2015   10:34Агенцiя

Про це парламентар заявив під час прес-конференції 17 квітня в м. Чернігові. Виступаючи перед журналістами Юрій Павленко відзначив, що сьогодні політика Уряду будується не з інтересів української сім’ї, а з інтересу чиновника міжнародного валютного фонду.

Також політик висловив своє занепокоєння особливо критичною демографічною ситуацією на Чернігівщини. На думку народного депутата складається відчуття, що «нинішня влада вбиває Чернігівську область, адже найкращій індикатор – це тривалість життя та рівень народжуваності в родинах. За останні 7 років збільшувалась народжуваність і зменшувалась смертність, а за останній рік, всього за один рік, рівень смертності у порівняно із січнем 2014р. збільшився до 20 %, а народжуваність впала більше як на 10 %».
- Немає більшої цінності для будь-якої влади, ніж життя людини і її здоров’я. І нема більшої оцінки професійності і ефективності влади, ніж тривалість життя і рівень народжуваності. Ці показники доводять, що влада діє не в інтересах людей, а практично своїми діями та бездіяльністю вбиває Чернігівську область, - наголосив політик.

Провальна соціальна політика
Причини, які викликали таку складну ситуацію в країні та регіонах, за словами народного депутата наступні:
- рекордна інфляція починаючи з 1995 року (рівень цін на ліки та продукти харчування збільшився в рази)
- підвищення вартості комунальних послуг;
- обвал гривні;
- призначення на посади непрофесійних людей;
- знищення всіх програм по забезпеченню хворих і інвалідів;
- знищення освіти, культури і охорони здоров’я.
За його словами рішення, які були прийняті при затвердженні бюджету на 2015 рік фактично можуть призвести до знищення позашкільної, дошкільної освіти, закладів медицини, культури. Через те, що всі ці установи перевели на місцеве фінансування, а при цьому кошти не делегували, а навпаки почали забирати більше. На думку представника Опозиційного блоку нинішню соціальну політику можна оцінити як провальну та практично як геноцид проти власного народу.

Децентралізація та відсутність коштів
- Багато говорять про децентралізацію, про розширення повноважень регіонів і їх можливостей. Натомість децентралізація звелася до передачі повноважень і відповідальності місцевим органам влади, а гроші як були в центрі так там і залишаються, причому з регіонів почали забирати ще більше. В результаті цієї децентралізації відбулася більша централізація, ніж була до цього, - сказав Юрій Павленко.
На його думку ще більше занепокоєння викликає відчуття, що ця «гра» в децентралізацію є намагання відтермінувати або, взагалі, відмінити місцеві вибори. Бо провладні партії розуміють, що рівень довіри впав і вони можуть програти.
Позиція Опозиційного блоку дуже жорстка: вибори мають відбутися відповідно до Конституції, а децентралізація повинна відповідати європейським принципам, коли і владні повноваження, і відповідальність передаються місцевим громадам разом із коштами на здійснення цих повноважень.

Проблеми у медичній сфері та забезпеченні онкохворих, важкохворих та людей із рідкісними захворюваннями
Замість того, щоб вирішувати проблеми по забезпеченню ліками, міністерство охорони здоров’я розпочало реорганізацію. Ті, кому потрібна допомога, можуть ще довго чекати необхідні препарати через те, що досі не були оголошені тендерні процедури. А якщо їх оголосять зараз, то раніше серпня ці медикаменти закуплені не будуть.
- Важко порахувати скільки людей загинуло за ці півтора року що не отримали вчасно ліків необхідної якості, - наголосив народний депутат. – Ми у своєму комітеті жорстко ставимо питання про необхідність відновлення програм підтримки і проведення тендерів для закупівлі ліків для важкохворих, онкохворих та людей з рідкісними хворобами.
У Чернігівській області в складній ситуації опинилися хворі на ниркову недостатність. Юрій Павленко сказав, що від фракції Опозиційного блоку у ВРУ разом із депутатами обласної ради, які представляють Опозиційний Блок, буде прийняте звернення щодо відновлення державної програми і забезпечення її фінансами.

Комунальні тарифи та МВФ
Першоквітневе підвищення вартості комунальних послуг для населення представники партії вважають не на часі та необґрунтованими. Тому в Опозиційному уряді пропонують: по-перше — негайно заморозити запропоновані тарифи на комунальні послуги; по-друге — зробити їх доступними відповідно до можливостей громадян, провівши індексацію заробітних плат та пенсій згідно інфляції, а також прозоро провести розрахунки складових витрат комунальних послуг, щоб громадяни побачили за що вони повинні платити.

Про Опозиційний блок
За словами народного депутата різні клейма намагаються «приліпити» до Опозиційного блоку. Але Опозиційний блок – це не продовження Партії регіонів. Це нова політична сила, до якої увійшли представники різних політичних сил, об’єдналися, розуміючи, що особисті амбіції сьогодні є другорядними з точки зору інтересів і майбутнього країни. Головна задача сьогодні сформувати дієву результативну впливову опозицію, а за результатами виборів стати ефективною владою.
Про себе особисто Юрій Павленко сказав:
- Я ніколи не був у Партії регіонів, а 10 останніх років був основним опонентом цієї політичної сили. У 2012 році я відмовився від місця у списку. Але в нинішніх умовах розумію, що всі здорові сили повинні об’єднатися з тим, щоб не дати нинішній владі остаточно знищити Україну. Для того, щоб вижити і перемогти, Україні потрібне єднання.
Також політик повідомив, що відкриє громадські приймальні на Чернігівщині, адже сам він родом з цього краю і приділятиме значну частину свого часу проблемам регіону та його мешканців.


PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини