Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:48:14

В області планується створити регіональний ландшафтний парк "Ніжинський"

08.04.2015   08:03Агенцiя

7 квітня в обласній раді відбулася нарада щодо реалізації на Чернігівщині проекту Європейського Союзу «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ».

В рамках реалізації проекту планується створення в Ніжинському районі одноіменного регіонального ладшафтного парку. Передбачається відтворення занедбаних ділянок торфовищ та проведення меліорації. Що в свою чергу запобігатиме небезпечним змінам клімату. Адже відновлені торфовища, пом'якшуватимуть парниковий ефект та покращуватимуть екологічний стан довкілля.

За словами голови постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсена Дідура, реалізація проекту сприятиме не лише вирішенню екологічних проблем, а й матиме соціально важливе значення для місцевого населення. Передбачається відновлення луків для пасовищ та сінокосів, а також створення нових робочих місць для обслуговування меліоративних споруд.

Враховуючи незаперечну важливість озвученого наміру, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук дав доручення підготувати відповідний проект рішення про створення РЛП «Ніжинський» та винести його на розгляд чергового пленарного засідання обласного органу представницької влади.

В нараді взяли участь голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, керівники структурних підрозділів обласної ради та облдержадміністрації, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, головного управління Держземагенства в області, управління лісового та мисливського господарства. Вони висловили готовність до співпраці з представниками європейського проекту.

Під час наради також обговорено питання щодо процедури отримання погоджень на створення парку, виділення землі, визначення меж та площі майбутнього РЛП.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини