Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:23:04

Звіт народного депутата України Кодоли Олександра Михайловича за 100 днів роботи

20.03.2015   10:15Агенцiя

Олександр Кодола - член депутатської фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ". Обраний по одномандатному виборчому округу №209

Кодола Олександр

Кодола Олександр

 

Законопроекти подані суб'єктом права законодавчої ініціативи

№1159 02.12.2014 про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами;       

№1248 04.12.2014 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень молодіжної політики та утворення молодіжних центрів);   

№1252 04.12.2014 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин;        

№1408.12.2014   про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності);        

№1505-1 19.12.2014 про внесення змін до пункту 3 розділу VIII "Прикінцеві положення" Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків) 68-VIII;

№1621 24.12.2014 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання комунальних послуг);     

№1742-1    17.01.2015 про внесення змін до деяких законів України у сфері поводження з побутовими відходами.

        
Законопроекти, що набули чинності

Законопроекти №1505-1 19.12.2014 про внесення змін до пункту 3 розділу VIII "Прикінцеві положення" Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків) та № 408 11.12.2014 про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності) вже стали діючими законами.

Робота з виборцями
Олександром Кодолою постійно проводиться робота з виборцями в окрузі.

За цей час під час виїздів у райони та в обласному центрі особисто прийнято 182 громадян. З метою захисту прав та інтересів виборців подано 87 депутатських звернень до органів влади та місцевого самоврядування. Найбільше звернень було спрямовано до:

- Прем’єр-міністра України А. Яценюка – 6;

- Міністра оборони України – 6;

- Міністра охорони здоров’я України – 5;

- Міністра фінансів України – 5;

- Голови Чернігівської обласної ради – 4;

- Голови Чернігівської ОДА – 3;

- Прокуратури Чернігівської області – 3.

Як депутат Олександр Кодола постійно сприяє допомозі родинам бійців-учасників АТО та пораненим воїнам.

 
Депутатські запити

На захист державних інтересів та вирішення проблем виборців Чернігівщини Олександром Кодолою надіслані депутатські запити:

- До Кабінету Міністрів України щодо оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році;

- До Міністерства інфраструктури України щодо недопущення закриття поштового відділення №12 у місті Ніжині Чернігівської області;

- До Міністерства закордонних справ України щодо вилучення дипломатичних паспортів у народних депутатів України VII скликання, які голосували за "Диктаторські закони" 16 січня 2014 року, а також вилучення дипломатичних паспортів у членів Уряду Миколи Азарова;

- До Міністерства оборони України щодо перевірки ситуації, яка склалася на ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння».

 
Міжнародна міжпарламентська діяльність

Олександр Кодола у своїй діяльності значну увагу приділяє формуванню позитивного іміджу та захисту інтересів України на міжнародній арені. Він активно включився у міжнародну парламентську діяльність. Зокрема народного депутата обрано заступником Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), членом Української частини Парламентського комітету асоціації, керівником групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, співголовою групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь.

В рамках цієї діяльності Олександр Кодола брав участь у роботі української парламентської делегації в Естонській Республіці, Міжпарламентській конференції з питань безпеки в Латвії, у конференції Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) в Єревані (Вірменія). За поданням української делегації Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ прийняла Резолюцію щодо російської військової агресії проти України.

 
Розбудова демократії та боротьба за прозорість влади

Олександр Кодола тримає на депутатському контролі розслідування кримінального провадження щодо розгону Євромайдану у Чернігові в листопаді 2013 року. Завдяки його послідовній позиції прокуратурі не вдалося закрити це резонансне провадження.

Крім того, він долучився до підписання Постанови Верховної Ради України про висловлення недовіри Генеральному прокурору України Яремі В.Г.

 
Медіаактивність

Олександ Кодола Брав участь в ефірах телеканалів: Рада, Новий, 5 канал. Систематично виступає з публікаціями про свою діяльність в регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ.

 
 

Помічники-консультанти народного депутата України, які працюють:

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Медведєва Людмила Миколаївна.

За строковим трудовим договором на постійній основі: Лисак Михайло Васильович, Шпак Альона Володимирівна.

На громадських засадах: Андрушко Вячеслав Анатолійович, Білоусенко Максим Валерійович, Бруй Юлія Віталіївна, Вернигор Віра Петрівна, Кравченко Микола Степанович, Максимець Олександр Васильович, Пархоменко Сергій Анатолійович, Сімакіна Інна Володимирівна, Старченко Сергій Володимирович, Стратілат Тамара Моісеївна, Чоботько Інна Анатоліївна

 
 
Зворотній зв’язок:

Громадська приймальня народного депутата діє в приміщенні Ніжинської районної ради, 2й поверх, кабінет Спілки афганців. Керівник приймальні - Ступак Сергій Михайлович, тел. 0674608621.

В Чернігові можна звернутися за адресою: вул. Щорса, 53, к. 312,

т. (066) 469 22 83
Сторінка в соціальній мережі: https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich?fref=ts

Тел: (044) 255-45-44

Ел. пошта: Kodola.Oleksandr@rada.gov.ua

 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини