Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:52:17

У нардепів вимагають реагування

18.03.2015   14:23Агенцiя

Звернення до Владислава Атрошенко та Валерія Куліча

Низка представників громадських організацій Чернігова, серед яких ГО "За Чернігів" та ГО "Народний контроль", звернулися з різким зверненням до народних депутатів, що представляють місто Чернігів, Владислава Атрошенка та Валерія Куліча із закликом втрутитися в конфлікт між головою Державної фіскальної служби в Чернігівській області Степаном Дусяком та головою чернігівської обласної ради Миколою Звєрєвим, підприємцями Віктором Лазарем і Сергієм Берестовим.

Наводимо текст документу:

"Ми, представники громадських організацій, відверто дивуємося, що ви народні депутати Блоку Петра Порошенка обрані від Чернігова самоусунулися від процесів, що відбуваються в місті та жодним чином не реагуєте на протиправну діяльність голови облради та бізнесменів з його оточення. Справа полягає в наступному.

Микола Звєрєва та двоє бізнесменів, вже більше місяця дестабілізують ситуацію в області та прагнуть знищити її фінансову систему.

Так, 3 лютого біля стін Державної фіскальної служби в Чернігівській області була розгорнута «театралізована вистава» під головуванням Віктора Лазаря та Сергія Берестового. Останні привели із собою власних робітників, професійних пікетувальників на чолі з Варнаковою та хлопців у балаклавах. Їх головна вимога – негайне звільнення начальника Держфінслужби у Чернігівській області. А привід для цього – не вчасне повернення ПДВ структурі Берестового. До відставки пікетування так не привело і вже за дві години ця компанія покинула приміщення та розійшлася по домівках, залишивши по собі військовий намет та банери з вимогами.

Ще тоді у представників ЗМІ виникло багато запитань. «Високий вал» тоді написав: «якби пікетувальники ДІЙСНО намагалися б відправити Степана Дусяка у відставку, навіщо їм було після кількох годин «театралізованого дійства», звільняти службове приміщення голови фіскальної служби? Тут би засісти собі в кабінеті та чекати поки з Києва не прийде наказ про звільнення Дусяка».

Як привід для цієї акції стали і особисті вимоги Сергія Берестового, який зажадав повернути своїй комерційній структурі ПДВ, відверто розуміючи, що на початку року ніхто не отримує його, бо у держави не має грошей. Більше того, питання повернення ПДВ вирішуються в Києві.

Та, як це вже зрозуміло, це було лише приводом для того, аби розпочати розхитувати ситуацію в обласному центрі.

Вже наступного дня Віктор Лазар та Сергій Берестовий були змушені виправдовуватися перед представниками ЗМІ, що за їх діями не стоять особисті інтереси, а лише інтереси громади. Та і це дивно звучить з вуст Берестового, якого ще минулого року було внесено до люстраційного бюлетеня представників майдану. Що стосується Лазаря, то за часів його головування в РДА Чернігівського району, саме він був довіреним вже покійного Михайла Чечетова. Та напевно, про ці дрібниці, Берестовий та Лазар вже забули.

Спланованість сценарію по розхитуванню фінансової ситуації в області говорить і той факт, що вже 4 лютого голова облради Микола Звєрєв написав звернення до голови Держфінслужби з вимогою звільнення очільника служби в області. Своєї зацікавленості в цьому питанні Микола Звєрєв не приховував і люб’язно надавав коментарі ЗМІ, підігріваючи ситуацію.

Крім того, нам достеменно відомо, що вищезгадані бізнесмени приходили до в.о. Чернігівської ОДА Журмана С.М. та представлялися як люди Звєрєва та змушували підписати лист до голови Держфінслужби з вимогою звільнення начальника обласного управління. Якщо б Журман не погодився, йому погрожували встановленням наметів. Сергій Журман принесений папірець від Звєрєва підписав 5 лютого, та вже наступного дня його відкликав. Але це не завадило Лазарю та Берестовому афішувати підписом і маніпулювати ним перед ЗМІ.

Також, нам достеменно відомо з розмов із Звєрєвим М.В., що він дзвонив до голови Держфінслужби України з вимогами негайно звільнити Дусяка С.П. Зрозуміло, що він діяв як зацікавлена особа і в інтересах наближених до нього бізнесових кіл. Більше того, він діяв за змовою і відверто прагнув дестабілізувати ситуацію в обласному центрі і цілій області. Для людини, яка прийшла до влади завдяки майдану, це виглядає як відверта зрада.

12 лютого Лазар та Берестовий вивели знову своїх працівників до стін Держфінслужби.
13 лютого 2015 року вся компанія разом зі Звєрєвим М.В. вже перебувала в Києві на прес-конференції, яку організували в УНІАН бізнесмени Берестовий С.О. та Лазар В.Л. Питання, яке вони відстоюють – це повернення ПДВ комерційній структурі Берестового С.О. та зняття начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області. Як пізніше зазначив Звєрєв М.В., то він там опинився випадково. Але ж анонс про його участь був розісланий заздалегідь.

Ще тоді виникло запитання, чому держслужбовець їздить за державні кошти на відверто замовні акції, де певні особи прагнуть отримати від держави гроші та зняти з займаної посади голову ДФС?

Варто звернути увагу на те, що, на нашу думку, Звєрєв М.В. такими безвідповідальними та зрадницькими діями грає тільки на руку ворогу. А це вже варто розглядати як відвертий сепаратизм.

Остання вистава відбулася 18 лютого у стін все тієї ж Держфінслужби. Після цього «ляльководи» Лазарь та Берестовий перебралися вже до приміщення установи, аби зробити громадську раду під себе і вже за її допомогою розхитувати ситуацію. Саме цим вони зараз і займаються.

Вважаємо, що в діях Звєрєва М.В., як посадової особи є ознаки корупції, перевищення влади та службових повноважень, службова недбалість та відвертий сепаратизм. Що стосується Сергія Берестового та Віктора Лазаря, то ці пани мають відповісти за свою протиправну діяльність спрямовану на розхитування ситуації, громадянське протистояння та сепаратизм.

Вимагаємо від вас, шановні депутати, негайного публічного реагування на протиправні дії голови Чернігівської облради Звєрєва М.В. та його бізнесового оточення. А також, просимо вашого втручання, задля об’єктивного розслідування викладених фактів правоохоронними органами".

Загалом звернення підписане від імені таких громадських організацій міста:

ГО "Молодіжний актив Чернігівщини", ЧРВ "Спілка підприємців", ГО "Чернігівська сотня", ГО "Профсоюз "Чернігівщина", ЧОГО "Народний контроль Чернігова", ГО "За Чернігів", ГО "Дістало", ГО "Форум порятунку міста Чернігова".

Надаємо копії документу звернення:

 

Інформація громадських організацій, що підписали звернення

PR


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини