Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:31:22

Обговорили проект Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року

12.03.2015   10:19Агенцiя

11 березня в облдержадміністрації відбулося спільне засідання координаційної ради та робочої групи із розробки Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року, в якому взяв участь голова обласної ради Микола Звєрєв. Провів нараду в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Учасникам засдіання було презентовано проект Стратегії розвитку Чернігівської області на період до 2020 року та розглянуто методологічні підходи до формування плану її реалізації.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик зазначила, що в перспективі Чернігівщина 2020 року - це самодостатній екологічно чистий, туристично привабливий регіон європейської держави Україна з високорозвиненим промислово-аграрним комплексом, гідним рівнем життя населення.

Гаслом для розвитку регіону пропонується «Чернігівщина – край для праці, життя та відпочинку». Визначено три стратегічні та оперативні цілі. Серед стратегічних цілей – підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення стійкого економічного зростання, розвиток сільських територій «Регіон рівних можливостей», розвиток людського потенціалу «Людина - понад усе».

Олександра Хомик також акцентувала увагу і на етепах розробки Стратегії. Серед них: організація роботи, здійснення спеціального економічного аналізу, SWOT-аналізу, визначення стратегічного бачення, формування стратегічних та операційних цілей із відповідними заходами, громадське обговорення та ухвалення Стратегії, моніторинг та впровадження.

Фінансове ж забезпечення реалізації Стратегії здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших коштів незаборонених законодавством.

Микола Звєрєв, звертаючись до присутніх, зазначив, що на перше місце в реалізації Стратегії необхідно поставити людину. Там, де є людина, є громада, є місцеве самоврядування. Сьогодні, європейська спільнота запроваджує зміни через реформи місцевого самоврядування. І альтернативи цьому немає.
Керівник також наголосив, що в розробку Стратегії краю повинні включатися самоврядні інституції – об'єднані громади. Це, в свою чергу, наближає адміністративні послуги до людини.
Микола Звєрєв запропонував прописати в Програмі кластерну систему, яка має включати енергетичний, туристичний та аграрний кластери. Також він акцентував увагу на унікальності області в логістичному її потенціалі та необхідності переорієнтації логістичного ринку нашого регіону на Польщу, Балтійські країни.

Після обговорення питань порядку денного, Сергій Журман, зазначив, що всі пропозиції будуть внесені в проект Стратегії сталого розвитку. Далі він буде направлений на громадські слухання, ще раз розглядатиметься і відшліфовуватиметься, і вже потім буде винесений на розгляд сесії обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини