Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:48:32

Громадський рух "Третя Позиція": Ідоли більшовицьким терористам на центральній алеї Чернігова мають бути негайно демонтовані!

05.03.2015   11:29Агенцiя

Виходячи з оприлюднених заяв представників міської ради щодо долі так званої «Алеї героїв» громадських рух «Третя Позиція» надає документи, які засвідчують безхозність ідолів більшовицьких терористів, які стоять на центральній алеї міста. Вони не несуть жодної культурної цінності і згідно з рішеннями обласних органів влади зняті з відповідного переліку. Так, ми маємо підтвердження тому, що в місті Чернігові на культурному обліку стоїть лише пам’ятник Постишеву П.П.

За часи незалежності України рішенням виконавчого комітету Чернігівської обласної ради народних депутатів № 67 від 23.03.1992 року та Розпорядженням Чернігівської обласної державної адміністрації № 429 від 25.07.2000 року і № 219 від 03.05.2003 року за поданням місцевих органів влади в області було знято з обліку 217 пам’ятників діячам радянського періоду.

Таким чином на обліку в обласній інспекції по охороні пам’яток історії та культури залишилося 14 пам’ятників політичним, військовим та іншим діячам радянського періоду. Як повідомили в обласній ОДА, вони мають художню цінність, зроблені з порівняно тривких матеріалів та є авторськими роботами.

Виходячи з норм Закону України «Про охорону культурної спадщини», функції демонтажу знятих з обліку пам’ятників були покладені на органи місцевого самоврядування. Таким чином Чернігівська міська рада окрім того, що свідомо вводить в оману громадськість стосовно облікованих пам’ятників на «Алеї героїв», її керівництво ще і не виконало покладених на неї обов’язків з демонтажу ідолів тоталітарної епохи.

Функції демонтажу ідолів Юрія Коцюбинського, Віталія Примакова та Володимира Антонова-Овсієнка, Миколи Щорса, Миколу Подвойського та Миколу Кропив'янського бере на себе патріотична громадськість. Названі персонажі мають безпосереднє відношення до знищення зародків української державності. На центральній алеї у нас не викликають сумнівів лише дві постаті – військового штурмана, двічі Героя Радянського Союзу Василя Сенька та героя радянського союзу Михайла Кирпопноса.

Очевидно, що реконструкція центральної алеї Чернігова перебуває у компетенції міської влади. Тому вимагаємо від міської ради внести зміни до Генерального плану міста Чернігова та передбачити реконструкції центральної алеї міста. Там мають стояти постаменти сучасним борцям за незалежність України.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.