Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:49:45

Мобілізація та облаштування захисних споруд – у центрі уваги тимчасової контрольної комісії обласної ради

05.03.2015   07:49Агенцiя

4 березня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради по обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії.

Депутати обласної ради спільно з представниками громадських організацій та формувань заслухали інформацію заступника військового комісара області Юрія Борисова. За його словами, четверта хвиля мобілізації зараз знаходиться в активній стадії. Під час другого її етапу виникали труднощі через уточнення даних і те, що чимала кількість військовозобов'язаних не проживають за місцем реєстрації. Разом з тим, вдалося переглянути норми та зменшити навантаження на 132 військовозобов'язаних. Крім того, Юрій Борисов пояснив зміни до Закону про військову службу, які нещодавно вступили в силу. Віднині на строкову службу в армію призиватимуть юнаків віком від 18 до 27 років.

У свою чергу, голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач поінформував, що за час проведення антитерористичної операції на сході країни мобілізовано близько двадцяти одиниць техніки та більше 70 працівників компанії, серед яких переважна більшість - це електромонтери та диспетчери. Як наголосив виступаючий, це не сприяє зміцненню енергетичної безпеки області, адже у разі виникнення не штатної ситуації не буде можливості оперативно відреагувати. До того ж, для підготовки фахівців енергетичної галузі необхідно більше року.

У зв'язку з цим, члени тимчасової контрольної комісії внесли пропозиції обласному військовому комісаріату узгоджувати мобілізаційні плани з керівниками підприємств Чернігівщини.

Далі заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС України в області, підполковник міліцiї Едуард Альохін представив учасникам засідання проект обласної комплексної програми правопорядку на території області. Комісія запропоновала розробнику цього документу доопрацювати програму спільно з представниками громадських організацій і внести доопрацьований проект на чергове засідання комісії.

Про підвищення патріотичного виховання в навчальних закладах області присутніх поінформував начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Анатолій Заліський. Учасники засідання підтримали пропозиції стосовно запровадження у навчальних закладах лекцій з цивільної оборони та медичних курсів.

Обговорюючи питання підвищення обороноздатності Чернігівщини та захисту громадян, члени тимчасової контрольної комісії заслухали інформацію керівників силових структур та членів виконкомів Чернігова, Ніжина і Прилук про готовність споруд цивільного захисту населення.

За словами заступника директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації В'ячеслава Риги, в області нараховується більше тисячі захисних споруд, серед яких – 157 сховищ цивільного захисту, решта – найпростіші укриття, тобто підвальні приміщення. На даний час переважна більшість споруд вже приведені у належний стан. Робота по її облаштуванню на випадок застосування військових засобів ураження продовжується.

Крім того, проводиться інвентаризація захисних споруд комунальної власності, переданих у приватне користування. Прокуратурою області здійснються перевірки щодо законності приватизації даних об'єктів і вже порушено 12 судових позовів.

Перевірити систему екстреної допомоги населенню у разі виникнення надзвичайної ситуації особисто вирішив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. Зателефонувавши під час наради на гарячу лінію Державної служби з надзвичайних ситуацій, він поцікавився в оператора диспетчерської служби розміщенням найближчих до обласної ради захисних споруд та отримав з цього питання вичерпну відповідь.

Приймаючи відповідні пропозиції з обговорених питань, члени комісії рекомендували відповідальним підрозділам Чернігівської, Ніжинської та Прилуцької міських рад продовжити роботу по облаштуванню захисних споруд та інформуванню населення щодо місць розташування бомбосховищ у відповідних населених пунктах. Наступне засідання комісія заплановано на 11 березня.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини