Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:15:29

Інвестиції прийдуть лише туди, де "озброїлись" привабливою стратегією їх залучення

28.02.2015   09:51Агенцiя

27 лютого голова обласної ради Микола Звєрєв взяв участь в роботі першого тематичного семінару «Розробка стратегії по залученню інвесторів (національна, регіональна, комунальна)», який відбувся на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій. Провела семінар директор комунального підприємства "Консалтинговий центр "Сіверщина" Чернігівської обласної ради Наталія Каменська.

Звертаючись з вітальним словом до учасників семінару - заступників голів міських та районних рад, очільників економічних підрозділів органів місцевого самоврядування, керівників сільських і селищних громад, представників інвестиційних центрів області – Микола Звєрєв наголосив, що альтернативи реформам місцевого самоврядування і децентралізації влади не існує. Адже тільки шляхом упровадження реформ можна досягти успіху в економічному і соціальному житті, як того вже добилися країни Євросоюзу.

Рано чи пізно, але влада буде належати громадам, зазначив керівник. Лише тоді буде у них достатньо повноважень і фінансових можливостей для ефективного розвитку інфраструктури і соціальної сфери. І не в останню чергу в забезпеченні прискорення всебічного розвитку громад і регіонів повинні відігравати інвестиції. Адже більшість власників великих грошей завжди готові інвестувати їх в цікаві проекти. Але ж для цього треба мати не тільки конструктивні розробки останніх, але й напрацювати привабливу стратегію залучення інвестицій, наголосив керівник.

У своєму зверненні до присутніх голова обласної ради також окреслив низку проблемних питань розвитку органів місцевого самоврядування на сучасному етапі й особливо, пов'язаних із проведенням реформ та децентралізацією влади, та відповів на численні запитання учасників семінару.

Ведучими семінару, які мають багаторічний успішний досвід у сфері сприяння розвитку економіки, малого та середнього бізнесу та залучення приватних інвестицій, були експерти - Микола Ушаков, заступник директора державної бюджетної установи «Київський міський центр з інвестицій та розвитку», та Юрій Вдовенко, консультант Німецького товариства з міжнародної співпраці GIZ з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні,

Як повідомила директор комунального підприємства "Консалтинговий центр "Сіверщина" Чернігівської обласної ради Наталія Каменська, мета проведення такого семінару - сприяння в підготовці фахівців у сфері розробки та впровадження інвестиційних проектів, інноваційних програм і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

За інформацією Наталії Каменської, подібні семінари, у рамках підтримки реалізації умов Коаліційної Угоди Верховної Ради України VIII скликання у частині VIII «Забезпечення прискореного економічного розвитку» та за ініціативи Німецького товариства з міжнародної співпраці GIZ, відбудуться і в інших населених пунктах області.

Довідково. Комунальне підприємство «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради» створено рішенням 19 сесії обласної ради шостого скликання від 28 березня 2014 року.

Його діяльність спрямована на впровадження інвестиційних проектів, інноваційних програм і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.