Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:50:03

Розслідування надзвичайної події у Ріпкинській школі перебуває на контролі у керівництва області

19.02.2015   12:30

18 лютого на початку 17-ї години у методкабінеті на першому поверсі школи №2 смт Ріпки пролунав потужний вибух, внаслідок якого отримали травми та були доставлені до місцевої лікарні 3 співробітниці навчального закладу: 45-річна бібліотекарка, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп.

Перші дві жінки зазнали осколкові поранення, що не загрожували їх життю. Проте, завгосп мала найтяжчі поранення, за її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати жінку. На щастя, діти, які під час вибуху знаходилися у школі в групах подовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі.

На місце пригоди одразу прибули рятувальники та співробітники правоохоронних органів. Вони очепили школу та з’ясували, що причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомету "РПГ-18". Його вдень приніс у навчальний заклад, як експонат для музею, 53-річний мешканець райцентру, який в якості волонтера разом з одною із чернігівських журналісток нещодавно їздив в район проведення АТО у Донецькій області. Звідти він привіз 3 гранатомети. Один лишила у себе вдома журналістка, щоб потім віднести у Чернігівський обласний історичний музей. Інші два гранатомети чоловік відніс у Ріпкинську школу №2 та гімназію. Отримавши таку інформацію, правоохоронці одразу очепили гімназію, а у Чернігові навідалися додому до журналістки й вилучили зброю.

У смт Ріпки з обласного центру прибули група піротехників загону спецпризначення рятувальників та вибухотехнічна служба УМВС. Останні обстежили місце вибуху в школі, а рятувальники тим часом знешкодили у гімназії гранатомет, що перебував у бойовому стані. У подальшому небезпечний дарунок волонтера було вивезено й знищено правоохоронцями.

На місце пригоди виїздив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівництво та оперативні групи обласних У СБУ, У МВС та У ДСНС.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини того, яким чином зброя могла потрапити з району проведення АТО у навчальні заклади.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини