Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:46:55

Сергій Журман: Органи соціального захисту мають бути у постійному контакті з місцевою владою

19.02.2015   08:21Агенцiя

Виконання поставлених керівництвом держави завдань у сфері соціального захисту повинно відбуватися в системі діалогу та спільної системної роботи працівників соціальної сфери та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

На цьому наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час розширеного засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Перш за все він подякував більш ніж п’ятитисячній армії соціальних працівників Чернігівщини та особисто директору Департаменту Олегу Русіну за роботу у минулому році. Адже завдань, враховуючи важку ситуацію в країні, у них набагато побільшало.

– Щодня ви допомагаєте тим, хто самостійно не може впоратися з життєвими труднощами. Сьогодні до них додалися ще й сім’ї мобілізованих до лав Збройних Сил України, родини загиблих під час проведення антитерористичної операції та вимушені переселенці з території Автономної Республіки Крим, Севастополя, Луганської та Донецької областей. Їм також треба добре слово, увага і допомога.

Вимушений констатувати, що у цьому році роботи побільшає, адже до військових дій на сході країни додалася економічна криза та девальвація національної грошової одиниці. Проте кожен з нас на своєму місці, на своїй посаді повинен робити все можливе для того, аби мир і спокій запанував на нашій землі, - підкреслив Сергій Журман.

Підбиваючи підсумки роботи, директор Департаменту Олег Русін акцентував увагу присутніх на досягненнях та недоліках у роботі.

Він зауважив, що за підсумками минулого року недостатньо ефективною була робота щодо прискорення ліквідації заборгованості із заробітної плати у містах Чернігові, Ніжині і Прилуках.

Посилено адресність пільг та соціальних допомог, у тому числі внутрішньо переміщеним особам. З 6672 людей, які переїхали з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, за щомісячною адресною допомогою для покриття витрат на проживання звернулося 6267 осіб. На виплату спрямовано 7,2 мільйони гривень.

Пільгами на оплату житлово-комунальних послуг торік скористались понад 141,7 тисяч сімей, на придбання твердого палива та скрапленого газу готівкою – 29,9 тисяч домогосподарств. На надання пільг з послуг зв’язку, інших пільг та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян спрямовано 46,7 мільйонів гривень.

У 2014 році інвалідам видано 19 автомобілів.

У центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів протягом минулого року отримали послуги 1499 дітей. З метою надання допомоги сім’ям, які виховують дітей-інвалідів, в області запроваджено надання соціальних послуг з денного догляду для цієї категорії дітей.

Проводиться робота з розвитку нових видів соціальних послуг та інноваційних форм соціальної роботи серед одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку та інвалідів.

За підтримки облдержадміністрації на 2 мільйони збільшено видатки з обласного бюджету на утримання інтернатних установ, що дало змогу уникнути боргів із виплати заробітної плати, за спожиті енергоносії та провести першочергові та невідкладні видатки.

З державного бюджету на виконання програм соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, було виділено 56,3 мільйони гривень, ще 1,2 мільйони – на виконання програм медичного обслуговування. Усі кошти використано ефективно і без заборгованості.

Також повністю профінансовано громадські організації, які опікуються чорнобильцями.

У 2014 році у 66-и навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, 7,2 тисяч потерпілих дітей мали право на безоплатне харчування. За період, коли воно не здійснювалося, батькам виплачено компенсацію.

За допомогою територіальних органів соціального захисту населення, відвідано понад п’ять тисяч родин мобілізованих громадян, з’ясовано їх проблемні питання. Спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організації та волонтерів надано матеріальну допомогу 1340 родинам на суму близько двох мільйонів гривень.

Соціальною роботою охоплено 510 родин. Це, зокрема, заготівля кормів, випас худоби, ремонт приміщень, завезення дров, твердого палива та скрапленого газу тощо.

У Чернігові, Бобровицькому та Варвинському районах на сесіях міської та районних рад прийнято рішення про звільнення родин мобілізованих та членів сімей загиблих військовослужбовців від сплати за житлово-комунальні послуги. Проведено роботу з роботодавцями та відновлено на робочих місцях 87 осіб.

Як зауважив Сергій Журман, перед працівниками органів соціального захисту області нині стоїть завдання проаналізувати допущені прорахунки з метою недопущення їх у майбутньому, а також визначити заходи по реалізації державної політики щодо системи захисту населенні від соціальних ризиків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини