Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:01:36

В області перевірять стан захисних споруд цивільного захисту

28.01.2015   08:17Агенцiя

— Реалії сьогодення в умовах відкритої військової агресії Російської Федерації примушують нас дуже відповідально підходити до виконання завдань захисту населення, особливо у питаннях підтримання колективних засобів захисту, тобто захисних споруд та інших місць можливого перебування людей з метою захисту їх життя та здоров’я. Забезпечення цих умов є нагальним завданням органів влади усіх рівнів, — на цьому наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман 27 січня під час наради з питань утримання захисних споруд цивільного захисту на території області.

У заході взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, управління ДСНС України в області, представники органів місцевого самоврядування, спеціалісти з питань цивільного захисту низки обласних управлінь та організацій.

Сергій Журман повідомив, що останні рішення Уряду спрямовані на встановлення режиму підвищеної готовності на території усієї держави, координацію дій державних органів влади для забезпечення захисту населення, територій і майна та функціонування єдиної державної системи цивільного захисту. Для цього Державній службі з надзвичайних ситуацій та її територіальним органам разом з місцевими органами виконавчої влади надано дозвіл на проведення протягом лютого-березня поточного року перевірок стану готовності пунктів управління та захисних споруд. Такі перевірки відбуватимуться і на Чернігівщині.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, на території області знаходяться 1192 захисні споруди. Серед них 157 сховищ та 1035 — протирадіаційних укриттів. Значна кількість протирадіаційних укриттів обумовлена Чорнобильською катастрофою. Проте вони не захистять населення від нападу артилерії, тому що не мають відповідного укріплення. Під час військових дій, як зазначають фахівці, основним захистом для населення має стати евакуація на інші території.

Робота з приведення споруд та об’єктів цивільного захисту населення до належного стану розпочалась ще два місяці тому. Було проведено навчання з питань цивільного захисту населення. Відповідним дорученням в.о. голови облдержадміністрації було поставлено завдання керівникам районів щодо приведення всіх споруд до вимог чинного законодавства, а також розміщення вказівників, прапорців «Укриття» тощо.

Саме результати вже проведеної роботи і перевірять посадовці органів виконавчої влади разом з фахівцями ДСНС під час перевірок.

— Терміново розпочати перевірки стану захисних споруд цивільного захисту на території області. Закликаю всіх до злагоджених дій задля захисту життя людей та наведення порядку в цій сфері, — акцентував Сергій Журман на завершення наради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини