Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:40:16

На Чернігівщині цілий Меморіальний комплекс "Пам’яті Героїв Крут" підтверджує висловлювання Яценюка у Німеччині

09.01.2015   12:22

Чому викликало бурхливу істерію російських політиків і підлеглих Кремлю ЗМІ висловлювання Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка на історичну тематику?

7 січня 2015 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму інтерв’ю німецькій телерадіокомпанії «АRD» сказав наступне: «Російська агресія проти України – це зазіхання на світовий порядок. Ми всі добре пам’ятаємо радянське вторгнення як в Україну, так, у тому числі, і в Німеччину. Його треба уникнути. Нікому не дозволено переписувати результати Другої світової війни»

Голова українського уряду, говорячи про вторгнення в Україну, нагадав хрестоматійний факт із історії російсько-українських відносин – агресію радянської Росії з грудня 1917 року проти Української Народної Республіки.

Нагадаємо, що 17 грудня 1917 року (3 грудня 1917 року за старим стилем) Совєт Народних Комісаров РСФСР висунув ультиматум Центральній Раді УНР, який редагували В. Ленін, Й. Сталін і Л. Троїцький. Між іншим у цьому документі було заявлено: «Ми звинувачуємо Раду в тому, що, прикриваючись національними фразами, вона веде цілком буржуазну політику, яка давно вже виявляється у невизнанні Радою радянської влади на Україні». Для необізнаних пояснимо, що під «радянською владою» більшовицькі керманичі Росії мали на увазі свою владу, а будь яка інша автоматично ставала «буржуазною». Пропагандистський туман про визнання більшовицькою владою права націй на самовизначення аж до відділення від Росії демонструє традиційну російську імперіалістичну звичку маскувати свою агресивну політику. Звертає увагу, що очольники радянської Росії заявили, що неприйняття будь якого з пунктів вимог до Центральної Ради означає оголошення війни. Отже, вони були однозначно націлені на загарбання України.

Через 48 годин після оголошення ультиматуму радянська Росія оголосила війну Україні.

29 січня 1918 року під Крутами українські захисники, серед яких були уродженці різних куточків країни, у тому числі й Західної України, на чолі з сотником Аверкієм Гончаренком (уродженцем с.Дащенки Варвинського району Чернігівської області, яке за царат було у Лохвицькому повіті Полтавської губернії), провели героїчний оборонний бій проти російсько-більшовицької армії М. Муравйова. Ворог поніс великі втрати і змушений був на дві доби зупинити свій наступ, що стало для нього програшем у перспективі.

До 95-ї річниці подвигу героїв Крут

Про обставини початок російської агресії проти України та легендарний бій під Крутами розповідається у музейній експозиції Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут». Представлені там документи повністю підтверджують висловлювання Арсенія Яценюка щодо радянського вторгнення в Україну.

Триває робота над зйомками народного фільму “Крути: честь і кров”

Герої України. Крути. Перша Незалежність. ВІДЕО

Російських політиків і журналістів, яким потрібна істина, а не пропагандистська істерія з метою приховати ганебні сторінки історії російського імперіалізму, запрошуємо до Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

Його адреса: Україна, Чернігівська область, Борзнянський район, Печівська сільрада, село Пам'ятне, вул. Героїв Крут, 38.
ЛАСКАВО ЗАПРОШУЄМО!

Сергій Бутко
Український інститут національної пам’яті

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини