Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:17:19

Підприємці проти "кишенькової" Громадської ради при обласній фіскальній службі

30.12.2014   16:26Агенцiя

29 грудня відбулася прес-конференція на тему «Фіскальна служба Чернігівської області – це не зміна злочинної системи, а повернення в деструктивне минуле».

Участь в заході взяли представники громадських організацій, підприємці, представники профспілок та об’єднань роботодавців Чернігівщини, котрі заявили про неприйнятні дії податкових органів в Чернігівській області та розказали медійникам про скандальне створення Громадської ради при обласній податковій, чи як вона зветься зараз – Державна фіскальна служба в Чернігівській області, з недопущенням до її роботи представницького органу сторони роботодавців.

Віктор Лазар, голова Чернігівського обласного об'єднання організації роботодавців «Сіверщина», зазначив, що зазвичай у відповідні представницькі органи входять громадські організації, що представляють роботодавців різних галузей та громадські діячі. На ділі ж, за його словами, ініціативна група Громадської ради проігнорувала та «брутально викинула» спеціалістів своєї справи, фахівців підприємництва та юриспруденції, що представляли роботодавців області.

У той же час до складу новоутвореної Громадської ради увійшло шість колишніх працівників податкових органів, більшість з яких нині пенсіонери, члени профспілкової організації податкової служби та дружина першого заступника начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Жабинця П.Н.. «Вони намагаються створити «кишенькову» Громадську раду», - підкреслив Віктор Лазар.

Підприємців дивує така відверта протидія фіскальної служби, адже ідея створення відповідного органу і полягає в співпраці з роботодавцями. Вони шоковані тим фактом, що лише вчора на сайті обласної фіскальної служби з’явився матеріал, який містить нормативно-правову базу щодо створення Громадської ради, але датований він 20 листопада 2014 року. «Намагаються таким чином ввести в оману все суспільство», - констатує голова Чернігівського обласного об'єднання організації роботодавців «Сіверщина» та додає, що таким людям не місце у відповідному громадському органі, в котрий мають входити високоморальні та відповідальні люди.

Зважаючи на все те, що відбувалося під час створення Громадської ради при головному управлінні ДФС у Чернігівській області, чернігівські підприємці підписали звернення до Президента України Порошенка П. та голови ДФС України Білоуса І. Копії звернення отримають і в.о. голови Чернігівської ОДА Сергій Журман, голова обласного відділення Фіскальної служби Степан Дусяк та голова Чернігівської облради Микола Зверєв.

У своєму зверненні чернігівські підприємці вимагають визнати процедуру формування Громасдької ради при Фіскальній службі області не дійсною та провести нову процедуру, з виконанням норм чинного законодавства.

Ще однією вимогою підприємців є люстрація керівництва Регіональної фіскальної служби, зокрема тим, хто працював при владі Януковича, а саме: Степана Дусяка та Петра Жабинця.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини