Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:42:15

Невпорядковане відключення електромереж змушує людей до протестних заходів

13.12.2014   10:53

Така інформація прозвучала на черговій нараді з питань забезпечення електроенергією об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури Чернігівської області, яку сьогодні провів заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, повідомляє відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

Відкриваючи засідання, керівник представив присутнім президента асоціації «Укртеплоелектроцентраль» Юрія Улітіча та заодно попросив його приєднатися до вирішення проблем енергозабезпечення Чернігівщини. Валентин Мельничук також зазначив, що 10 грудня, на першому засіданні з порушеної теми, яке провів голова обласної ради Микола Звєрєв, було прийнято рішення про створення районних та міських антикризових енергетичних штабів. З цією метою були підготовлені і направлені відповідні листи районним радам та держадміністраціям, а також радам міст обласного значення щодо надання пропозицій, опрацьованих спільно з місцевими електромережами, стосовно графіків відключень об'єктів на підпорядкованих територіях. Як результат, відповідні штаби вже створені і вони ведуть координацію своїх дій з обласним штабом по нормалізації ситуації щодо безперебійного постачання електроенергії до об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури краю.

За словами головуючого, з районів і міст отримані уже і пропозиції щодо графіків відключень, які сьогодні передані ПАТ енергопостачальна компанія «Чернігівобленерго» для термінового реагування та внесення змін до графіків відключення електроенергії. Проте, присутній на нараді, технічний директор згаданої компанії Володимир Рубанка заявив, що на впорядкування графіків відключень потрібно ще декілька днів, на що отримав зливу критичного невдоволення від учасників робочої наради – депутатів, голів профільних комісій обласної ради, представників громадськості, керівників підприємств, установ та організацій, які потерпають від неврегульованих енерговідключень.

За їх словами, у цій ситуації проблем було б значно менше, аби існував чіткий графік таких відключень – кожен би зміг планувати роботу із врахуванням цих складнощів. Між тим, наголошували присутні, в інших областях уже пристосувалися до цього, бо мають чіткі графіки. Прозвучала критика і на те, що енергопостачальна компанія відключає вкрай важливі для безпеки людей об'єкти. Як заявив голова профільної постійної комісії обласної ради Валерій Зуб, найскладніше в цій ситуації - закладам охорони здоров'я, коли під час операції зникає світло.

-Це питання було вивчено спільно з управлінням охорони здоров'я, - зазначив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, - і ми просимо «Чернігівобленерго» забезпечити генераторами автономного електрозабезпечення лікарні області, які зазначені у відповідному листі.

Зокрема, генераторів потребують 3 обласні диспансери: кардіологічний, онкологічний і протитуберкульозний та 7 центральних районних лікарень: Бахмацька, Варвинська, Ніжинська, Сосницька, Срібнянська, Талалаївська і Чернігівська.

Завершуючи першу частину наради, Валентин Мельничук повідомив, що наступне робоче засідання з питань забезпечення електроенергією об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури області відбудеться за участі керівників обласної ради і облдержадміністрації вже наступного вівторка, 16 грудня, і до початку його роботи повинні бути виправлені всі недоліки і не доопрацювання, про які йшла мова сьогодні.

- Ми і надалі жорстко будемо контролювати ситуацію, що склалася в енергозабезпеченні. Такі наради будемо проводити регулярно і обласна рада, як вищий представницький орган влади Чернігівщини, зробить все можливе для того, щоб не допустити енергетичного колапсу, звести до мінімуму втрати і незручності, пов'язані з відключенням електроенергії, - зазначив Валентин Мельничук. Він також оголосив, що друга частина сьогоднішньої наради пройде в закритому режимі. В ній взяли участь представники силових структур, публічного акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго», комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» та ПАТ «Чернігівобленерго».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини