Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:59:41

В обласній раді відбулася нарада з проблем енергозабезпечення Чернігівщини

11.12.2014   08:23Агенцiя

10 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв провів нараду з питань забезпечення безперебійного постачання електроенергії до важливих об'єктів промисловості, сільського господарства і соціальної інфраструктури Чернігівської області.

Засідання відбулося за участю заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Лубенцова, заступника Чернігівського міського голови Володимира Кривенка, голів профільних постійних комісій обласної ради Арсена Дідура, Михайла Мальованого, Валерія Зуба, депутатів обласної ради – членів депутатської групи «Аграрії та підприємці», керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, очільників енергетичних підприємств «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова», «Облтеплокомуненерго».

Голова обласної ради Микола Звєрєв висловив думку, що Державне підприємство НЕК «Укренерго» для Чернігівської області шляхом аварійних відключень, необґрунтовано запровадило обмеження потужності електроспоживання на 110 МВт, що призводить до соціальної напруги в регіоні.

При цьому, за словами Миколи Звєрєва, графіки аварійних відключень не враховують специфіки безперебійного забезпечення електроенергією окремих об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури області. Введення обмеження електропостачання вже призвело до аварійних відключень теплопунктів, котелень, водонапірних веж, каналізаційних систем, об'єктів соціальної сфери, що в умовах зимового періоду може створити техногенну катастрофу.

– Ми стали заручниками проблем в енергетичній сфері. Монополісти захопили енергетичний ринок і місцева влада не має на них впливу, – зазначив керівник і повідомив, що як голова обласної ради, звернувся з відповідним листом до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо прийняття рішення стосовно врегулювання вищезазначених питань в нашій області та забезпечення збалансованої роботи об'єднаної енергетичної системи України.

Учасники наради висловили на адресу товариства «Чернігівобленерго» зауваження та скарги стосовно знеструмлення важливих підприємств та об'єктів соціальної сфери. Голова правління ПАТ«Чернігівобленерго» Юрій Касіч повідомив, що об'єднана енергосистема України є енергодефіцитною і попросив з розумінням поставитися до ситуації, що склалася та економно використовувати електроенергію, особливо - у побуті. Юрій Касіч погодився із висловленою думкою, що графіки відключень електроенергії необхідно відкоригувати в залежності від соціальної значимості об'єктів, а територіальним громадам треба довести ліміти використання електроенергії.

Під час засідання обговорено низку варіантів врегулювання питання по забезпеченню безперебійного постачання електроенергії до важливих об'єктів промисловості.

За результатами наради голова обласної ради Микола Звєрєв невідкладно звернувся з відповідними листами до голів районних та міських рад області до 11 грудня надати обласній раді пропозиції, опрацьовані спільно з районними та міськими електромережами, щодо графіків аварійних відключень об'єктів. Також необхідно визначитися з переліком об'єктів, які можуть бути відключеними частково, і вказати об'єкти, які у жодному випадку не підлягають відключенню. З метою недопущення дестабілізації суспільно-політичної та економічної ситуації, рекомендовано терміново створити районні (міські) антикризові енергетичні штаби.

Для координації спільних дій щодо забезпечення стабільної ситуації вирішено делегувати депутатів обласної ради – голів профільних комісій – до складу обласного Антикризового енергетичного штабу. Окремим пунктом голова обласної ради доручив провести ревізію генераторів для автономного електрозабезпечення обласних закладів охорони здоров'я.

Виконання доручень голови обласної ради учасники наради запланували розглянути 12 грудня о 14 годині.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини