Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:20:11

Офіційна заява ГФ "Самооборона Чернігівщини" про дві Самооборони. ДОКУМЕНТ

06.12.2014   08:23Агенцiя

«Самооборона» в Чернігові була створена після буремних подій Майдану на основі активних учасників «Революції Гідності».

Громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Самооборона Чернігівщини» було зареєстроване 30.05.2014 року рішенням виконавчого комітету Чернігівської ради. Діяльність формування здійснюється на основі ЗУ «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону», Конституції України, інших законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України, рішень місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування з питань охорони громадського порядку і державного кордону, боротьби із злочинністю та адміністративними правопорушеннями. Діє на основі статуту Громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Самооборона Чернігівщини». ГФ є самостійною одиницею та не підпорядковано жодній політичній силі, жодному можновладцю, чиновнику чи будь-якому об’єднанню.

Головним керуючим органом є загальні збори. Члени ГФ можуть бути членами різних партій, релігійних вподобань і т.п. Умови і порядок прийняття громадян до складу ГФ « Самооборона Чернігівщини» і вибуття з нього регламентується на основі 6 статті статуту.

За 10 місяців існування ГФ «Самооборона Чернігівщини», до наших лав долучились багато патріотів, не байдужих та соціально-активних жителів міста. Велика кількість членів «Самооборони» записались та воюють в різних військових підрозділах, захищаючи Україну в зоні АТО.

Було сформовано волонтерський центр, проведено та проводиться багато патріотичних акцій, ярмарок, благодійних концертів за для збору допомоги військовослужбовців та їх сімей.

Час іде і завдання ГФ «Самооборона Чернігівщини» розширюється і шляхи допомоги країні та її громадянам форматуються. Створено Громадську приймальню, де мешканці міста можуть звернутися за різною допомогою, в тому числі і правовою. «Самооборона Чернігівщини» являється локальною організацією, яка співпрацює з іншими активістами, формуваннями та всеукраїнськими організаціями.
Нещодавно в Чернігові про себе заявила нова організація – «Самооборона Майдану», яка є філією громадської організації, що підпорядковується наказам та рішенням штабу, який знаходиться в м. Києві.

Громадське формування «Самооборона Чернігівщини» і Громадська організація «Самооборона Майдану» керуються різними Законами України та мають різні логотипи.

Саме тому хочемо донести до жителів міста та області інформацію, що від тепер на Чернігівщині буде діяти дві САМООБОРОНИ.

ГФ «Самооборона Чернігівщини» співпрацює з багатьма організаціями, але не несе відповідальність за їх рішення і дії.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини