Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:11:45

Розпочато роботу над пілотними проектами ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

28.11.2014   08:34

26 листопада в обласній раді відбувся вступний семінар-презентація по впровадженню спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», для трьох районів Чернігівщини - Семенівського, Сосницького та Ніжинського.

Ці райони визначені пілотними по впровадженню проекту у відповідності до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

До представників органів місцевого самоврядування названих районів звернувся заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. Керівник назвав цей проект та подібні до нього програми, що вже реалізуються в області, важливим фактором, який активізує ініціативу громад на місцях. Самоорганізація мешканців населених пунктів, які беруть участь у вирішенні місцевих проблем, важлива ще й тому, що Чернігівщина визначена пілотною областю по запровадженню реформи місцевого самоврядування.

Валентин Мельничук побажав успіху учасникам проекту, назвавши їх першопрохідцями в реформі місцевого самоврядування. Їх досвід буде корисним для інших територіальних громад, бо сприятиме поширенню методів самоорганізації та впровадженню відповідних законодавчих та адміністративних змін.

Старший програмний менеджер проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Оксана Реміга презентувала учасникам семінару третю фазу Проекту. За її словами, метою проекту є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом посилення спільного управління та заохочення громадських ініціатив.

Про умови дії проекту, механізми розробки, управління та впровадження стратегій місцевого розвитку розповіли координатори цього проекту Олена Рудіч і Владислав Сила. Зокрема, Олена Рудіч повідомила, що, загальна квота на три райони Чернігівщини визначено в межах 250 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.

Йшлося також і про очікувані результати, зобов'язання та пріоритетні напрямки залучення інвестицій. Обговорено правові аспекти проекту та організаційні питання реалізації програми. Семінар відбувся за участю міжнародного менеджера проекту Джейсінгха Саха.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини