Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:55:51

Владислав Атрошенко про політичну корупцію в чернігівській міській владі

26.11.2014   15:05Агенцiя

Напередодні сесії Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко провів прес-конференцію на якій поінформував журналістів про загрози інтересам територіальної громади, які несе в собі непрозора і корумпована міська влада

Народний обранець закликав депутатів та міського голову відмовитися від запланованого в порядку денному сесії розподілу землі. Нардеп закликав громадськість міста не допустити чергового нахабного дерибану землі в Чернігові.

«Чому Чернігів значно відстає у своєму розвитку від інших обласних центрів України? Відповідь проста: міська влада працює не за європейськими принципами прозорості та не в інтересах людей, тому в нас достатньо прикладів зухвалої об’ємної корупції», – сказав Владислав Атрошенко.

Народний депутат закликав на початку сесії змінити регламент, щоб електронна система голосування показувала голосування по фракціям та імена депутатів, щоб було видно хто за що голосує. Зараз же цю інформацію намагаються приховати. Атрошенко виступає за її публічність – кожен виборець повинен мати змогу дізнатися, як голосував той чи інший депутат на сесії.

«Я закликаю пана Соколова хоча б раз за всі роки, наприкінці своєї останньої каденції, вийти і публічно прозвітувати перед громадою про свою роботу: які є зрушення у розвитку міста, які принципи ви сповідуєте, покажіть динаміку розвитку, порівняйте цю динаміку з іншими обласними центрами країни», – наголосив народний депутат.

Одне із ключових питань сесії – зміни до Генплану міста. Яку корись від того матимуть чернігівці? Ніякої. Зате виграють регіонально-БЮТівські представники бізнес-групи «Європа», які тривалий час привласнюють державні підприємства в області.

«Майдан в Україні і в Чернігові був, у першу чергу, проти корупції і за європейські стандарти життя, а не за прилуцьку «Європу», як комусь здалося – сказав Владислав Атрошенко. – Я закликаю прокуратуру і міського голову припинити махінації представників Партії регіонів із ТОВ «ПМК-59» стосовно земельної ділянки в Ялівщині».

Атрошенко розповів журналістам про схему, яка цілковите підтверджує зв’язок керівників БЮТ та Партії регіонів в Чернігівській області, яких пов’язує угрупування «Європа» та спільні бізнес-інтереси. Так, в приміщенні ПМК-59 знаходився виборчий штаб Валерія Дубіля, а зараз це підприємство очолює колишній прес-секретар Партії регіонів. Більше того, засновниками ТОВ «ПМК-59» є депутат прилуцької районної ради від БЮТ, близький до Дубіля та інша структура, якою порівну володіють голова обласного осередку Партії регіонів Анатолій Мирошниченко та депутат Київради від БЮТ, керівник комунального підприємства «Ліки України» Сергій Варнавський. «Хіба це не політична корупція!?», – звернувся до журналістів Атрошенко.

Владислав Атрошенко закликав громадськість Чернігова не дозволити себе в черговий раз обікрасти. Він запропонував 30 земельних ділянок на Подусівці, які міськрада планує безкоштовно передати силовикам, податківцям та іншим «нужденним» на зразок Дериземлі віддати родинам загиблих в АТО воїнів, які захищають Батьківщину на сході.

Щодо заяв про звільнення, які за інформацією ЗМI були написані секретарем міськради Кухарем і першим заступником Соколова Миргородським, нардеп висловився однозначно: «Ці посадовці також повинні публічно прозвітувати про свою діяльність, однієї заяви мало. У їхні трудові книжки треба зробити запис про службову невідповідність. Вони мають понести відповідальність за дії та бездіяльність на своїх посадах». Владислав Атрошенко зробив акцент на тому, що всі незаконні дії звільнених будуть розглянуті відповідними службами і отримають належну оцінку. А чернігівці свої оцінки вже давно зробили.

В кінці прес-конференції Владислав Атрошенко повідомив про рішення бюджетного комітету про виділення Чернігівщині дотації вирівнювання в розмірі 298 млн. 357 тис грн. «Завдяки цьому ще до Нового року вчителі, медики і всі бюджетники області отримають свої зарплати», зазначив народний депутат України.

Прес-служба народного депутата України Владислава Атрошенка

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини