Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:19:44

Міліціонерам розповіли про їх компетенцію в охороні прав громадян під час виборчого процесу

23.10.2014   12:53

Координатор Всеукраїнської громадської організації «Комітету виборців України» провів тренінг для міліціонерів, які забезпечуватимуть правопорядок на виборах народних депутатів України 26 жовтня.

На виконання вимог МВС України у рамках співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Комітет виборців України» в УМВС України в Чернігівській області в рамках програми зі службової підготовки був проведений тренінг для міліціонерів, які братимуть участь у забезпеченні правопорядку на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Міліціонерам розповіли про їх компетенцію (фото2)Тренінг мав на меті дати рекомендації та докладно розповісти правоохоронцям їх компетенцію в охоронні прав громадян та громадського порядку під час виборчого процесу із позачергових виборів народних депутатів України.

Також під час тренінгу міліціонери обговорили способи і механізми реагування на порушення правопорядку та порушення виборчого законодавства. Присутні ознайомилися із змістом методичних рекомендацій, підготовлених Всеукраїнською громадською організацією «Комітет виборців України».

Працівникам міліції довели до відома положення статей 157-159 Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за порушення законодавства про вибори народних депутатів України, статей 2127 - 21220 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими встановлено адмінвідповідальність за порушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення, положення Закону України «Про вибори народних депутатів України», Закону України «Про політичні партії в Україні», а також інші матеріали методичного забезпечення виборчого процесу.

Наразі частина міліціонерів вже здійснює охорону громадського порядку на виборчих дільницях, які отримали бюлетені.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини