Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:27

Виборців "купують", кандидатам - погрожують

23.10.2014   09:53

Чого тільки не роблять агітатори, члени штабів тих чи інших кандидатів у народні депутати перед виборами до Верховної Ради України.

Тож чим менше залишається до 26 жовтня, тим активнішою стає їхня робота, яка чомусь іноді спрямована в дещо інше русло, ніж це потрібно. Адже правоохоронці виявляють все більше агітаторів, які за те, щоб жителі населених пунктів зробили свій «правильний вибір», «підгодовують» їх чи то якимись продуктами, а чи просто гривнями.

Ось і вчора до Ічнянського райвідділу внутрішніх справ надійшла заява від представника одного з кандидатів у народні депутати про те, що невідомі особи їздять селами Івангород та Максимівка і здійснюють підкуп виборців. На думку заявника, грошові кошти в сумі від ста до трьохсот гривень надавалися громадянам з метою схилити їх до голосування за одного з кандидатів у народні депутати.

А до Городнянського райвідділу внутрішніх справ надійшла заява від одного з кандидатів у депутати про те, що чотири жителі села Полісся роздавали своїм односельцям кондитерські вироби, чай, свічки разом з брошурами та іншою агітпродукцією, що є порушенням п.13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», чим здійснювали підкуп виборців.

У Менському районі спеціаліст-політтехнолог одного з кандидатів у народні депутати отримав від невідомих осіб усну заборону на проведення передвиборної агітації, про що він заявив до райвідділу внутрішніх справ.

Працівники цих райвідділів міліції наразі проводять розслідування. Якщо ж факти підтвердяться - то всі винні у цьому понесуть покарання згідно з ч.1 статті 157 КК України (перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України..., депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію) - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Та не тільки підкупом виборців обмежується передвиборна гонка. Також мається ряд фактів, коли команда агітаторів за одного кандидата в народні депутати намагається якнайбільше «облити брудом» його конкурента або пошкодити чи знищити його передвиборну агітацію.

Вчора, зокрема, були зафіксовані факти пошкодження передвиборної агітації на бігборді в місті Бобровиця. А в Прилуках, в одному з мікрорайонів міста відбувалося порушення передвиборної агітації шляхом розповсюдження листівок з неправдивою інформацією про одного з кандидатів у народні депутати.

В іншому мікрорайоні міста невідомі особи, які пересувалися на двох автомобілях, зупинили довірену особу одного з кандидатів у депутати і висловлювали погрози на адресу кандидата, інтереси якого він представляє.

Отримавши цю інформацію, у всіх цих випадках також на місце негайно виїжджали слідчо-оперативні групи райвідділів внутрішніх справ. Наразі проводяться розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини