Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:30:30

Зустріч поколінь на "ЧеЗаРі"

21.10.2014   21:21Агенцiя

17 жовтня радіоприладний завод об’єднав майже тисячний колектив заводчан, ветеранів, працівників минулих років.

Тепле спілкування та невимушена атмосфера панувалаи в залі. І не дивно, адже більшість колишніх колег не бачилися кілька років. Тепер же мали можливість поділитися спогадами та розпитати один в одного про життя-буття. Вражень та приємних згадок вистачило на всіх.

Чернігів – Байконур: космічна висота

– У мене аж сльози навертаються – стільки років віддав роботі, заводу і вже ніколи й не думав, що ось знову доведеться сюди прийти, переступити прохідну, побачити такі знайомі обличчя, – ділиться своїми враженнями колишній начальник лабораторії електронних виробів Іван Кулик.

Згадує, як боляче переживав часи, коли західні інвестори хотіли забрати під своє крило підприємство й перепрофілювати. Тепер же, коли підприємство міцно стоїть на ногах та розвивається, каже чоловік, можна видихнути з полегшенням. Та додає:
– Тим паче не страшно за долю «ЧеЗаРи» з таким умілим організатором, як Анатолій Долеско. Це ж він не дав іноземцям забрати наш завод.
Подібні ж емоції і в конструктора Галини Михайлової, яка поєднала з Чернігівським радіоприладним більшу частину життя. Згадує: як прийшла сюди після Харківського інституту, так і затрималася… аж на 30 років.

– Пройшлася коридорами заводу… і ніби знову потрапила в молодість. Пам’ятаю, як виконували замовлення для космічної галузі. І коли чули по радіо, як запускається чергова ракета з Байконуру, то відчували і свою причетність до підкорення невідомих космічних висот.

Роботи вистачало всім, замовлень було стільки, згадує пані Галина, що й трьох змін не вистачало всіх їх переробити.
Які ж вони були молоді! А яке завзяття до роботи в усіх було. Чи не кожен четвертий чернігівець працював на «ЧеЗаРі». Це була могутня 17-тисячна армія, яка виборювала право свого міста бути серед лідерів у космічно-оборонній промисловості. А головне – кожен із цих заводчан розумів, що їхня праця була потрібна державі, що на продукцію, яку творили своїми руками, чекали.

Два Анатолії – одне завдання

Ветеранів праці на території заводу зустрічали гендиректор ПАТ «ЧеЗаРа» Анатолій Свириденко та член Наглядової ради Анатолій Долеско. Саме на них старше покоління покладає надії, вважаючи достойними спадкоємцями їхньої справи, адже біля керма – чернігівці, які вболівають за роботу своїх земляків, та спеціалісти, які знають свою роботу.

Під час спілкування із заводчанами минулих років Анатолій Долеско поділився своїми напрацюваннями щодо розширення контрактної бази. Переконаний, що це дасть можливість збільшувати кількість виробленої продукції та виходити на нові ринки збуту, а це, у свою чергу, – нові робочі місця та повну зайнятість працівників заводу, збільшення заробітних плат і достаток у їхніх сім’ях. Особливо актуально це нині, коли завод нарешті вийшов із періоду кризи та перебуває на позначці нового старту. Попереду ще більше роботи.

– До розробок конструкторського цеху запрошую всіх вас – ветеранів праці та заводчан минулих років, – говорить Анатолій Долеско. – Я не прихильник такої думки, що на пенсії потрібно тільки сидіти й нічого не робити. Якщо людина хоче й може працювати, ділитися своїми розробками, аби підтримати те виробництво, якому віддала більшу частину життя, переймається його долею, то нехай працює. Ми будемо тільки вдячні такій підтримці та допомозі.

Під час зустрічі генеральний директор ПАТ «ЧеЗаРа» Анатолій Свириденко розповів, чим нині живе завод та яке стратегічне значення має для безпеки нашої держави.

На гостей також чекало чимало приємних сюрпризів і святковий концерт. Така увага для пенсіонерів та ветеранів праці особливо приємна, адже часто, зізнаються самі, про трудівників забувають, тільки-но вони підуть на заслужений відпочинок. А тут стільки турботи! Та ще й пропозиція – долучитися до нових розробок для заводу.

Позитивні емоції і тепла згадка про зустріч давніх друзів та знайомих панували на заході. А головне – впевненість у тому, що їхня праця, дітище – завод радіоприладів – у руках справжнього професіонала, який по-господарськи підходить до вирішення всіх питань і опікується долею кожного заводчанина. Із Анатолієм Долеско в «ЧеЗаРи» попереду велике майбутнє.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини