Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:59:15

Питання захисту громадян під час надзвичайних ситуацій обговорено у Чернігові

09.10.2014   07:49

«Синергія всенародного патріотизму навколо ідей незалежності та цілісності нашої держави стала тією дієвою силою, яка захистила Чернігівщину від спроб агресора посіяти серед жителів області сепаратизм, братовбивчу ненависть і паніку. Ми вистояли, але наша боротьба ще не закінчена», - сказав під час свого виступу на «круглому столі» «Захист громадян під час надзвичайних ситуацій» голова обласної ради Микола Звєрєв.

Захід відбувся 8 жовтня у Чернігові за участі заступника голови СБУ Андрія Левуса, екс-секретаря РНБО України Андрія Парубія, першого заступника голови обласної ради Олександра Кодоли, обласного військового комісара Костянтина Нікуліна, командира спецбатальйону МВС «Чернігів» Романа Пицьківа, голови обласного громадського формування «Самооборона Чернігівщини» Володимира Федорока та інших.

Під час «круглого столу» його учасники озвучили коло проблем над вирішенням яких владі необхідно працювати в першу чергу, обговорили низку конкретних заходів щодо покращення системи цивільної оборони краю та обмінялися баченням стосовно подальшого розвитку подій у державі у зв'язку з наближенням парламентських виборів.

Так, зокрема, на переконання Андрія Парубія, головним завданням новообраної Верховної Ради, буде здійснення пакету системних реформ, які давно назріли, але прийняття яких діючий склад парламенту гальмує. І однією з таких перших реформ має стати нова військова доктрина України. Цей документ має враховувати нові принципи формування Збройних Сил України, народного ополчення, тилового забезпечення тощо. На переконання політика, моделлю для України могли б слугувати Ізраїль та Швейцарія. Колегу по дискусії у цій думці підтримали заступник голови СБУ Андрій Левус та обласний військовий комісар Костянтин Нікулін. На їхнє переконання треба кардинально настільки змінити систему територіальної оборони, щоб у випадку зовнішньої агресії кожний громадянин чітко знав своє місце і роль в системі оборони.

У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола звернув увагу присутніх на завданнях, які стоятимуть перед територіальними батальйонами оборони після їх повернення на Чернігівщину. За його словами, це, передусім, охорона громадського порядку. Керівник також висловив надію, що найближчим часом в рамках ротації до Чернігова буде повернуто 13-й батальйон територіальної оборони. Користуючись нагодою він висловив усім бійцям, які перебували, або продовжують перебувати в зоні АТО, подяку за проявлені мужність і героїзм.

Командир спецбатальйону МВС «Чернігів» Роман Пицьків, бійців якого сьогодні чернігівці вітали з поверненням з фронту, закликав представників влади не чекати майбутніх виборів, а вже зараз докласти максимальних зусиль для поліпшення безпеки громадян. «382 бомбосховища в області повинні бути негайно приведені в порядок, а ті, хто цьому заважають, мають бути покарані», - наголосив комбат. Він також висловив сподівання, що зустрічі в форматі «круглих столів» за участі представників силового блоку, органів влади, громадськості та ЗМІ продовжуватимуться і надалі.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини