Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:20:13

Сергій Журман: Влада стоїть і стоятиме на стороні легальних перевізників, які сплачують податки до бюджету

08.10.2014   07:25Агенцiя

Про це в.о. голови обласної державної адміністрації заявив під час зустрічі з представниками Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» та Чернігівської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників автомобільного транспорту.

Зустрічі передувала акція протесту на Красній площі, після якої представники обох організацій відмовлялися звернутися разом до керівництва області зі своїми проблемами, мотивуючи це існуючим конфліктом інтересів.

Але Сергій Журман погодився на зустріч лише за умови присутності обох сторін, у яких накопичилося безліч претензій та питань як до влади, так і один до одного.

Суть претензій зводилося до затягування з розглядом економічно обґрунтованих тарифів, лобіювання інтересів окремих перевізників під час засідань конкурсного комітету з організації пасажирських перевезень, невиплату компенсацій за пільгові перевезення тощо. Але головним питанням було вирішення проблеми нелегальних перевізників, зокрема, через обмеження монополізму та створення конкурентного середовища на ринку автоперевезень.

Як підкреслив Сергій Журман, сьогоднішня зустріч має покласти край існуючим протистоянням між перевізниками і дати змогу нелегалам увійти у правове поле аби на ринку автоперевезень було спокійно.

— Я погоджуюся з тим, що склад конкурсного комітету з організації пасажирських перевезень потребує перегляду, але монополії не буде нічиєї. Перевізники сьогодні сказали правильну річ – дайте нелегалам роботу, дозвольте їм брати участь у засіданнях комітету і ми повинні це робити. Робимо новий конкурсний комітет і працюємо у цьому напрямку, - зауважив в.о голови облдержадміністрації.

Що стосується звинувачень у некомпетентності те перешкоджанні роботі автоперевізників з боку окремих керівників та працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, то після надання конкретних фактів буде проведено окреме службове розслідування. Якщо вину держслужбовця буде доведено, то він відповість згідно із нормами чинного законодавства.

Питання компенсації за пільгові перевезення пасажирів та економічно обґрунтованих тарифів відтепер знаходиться на контролі в.о. голови облдержадміністрації. Проте, за словами Сергія Журмана, і перевізники мають дотримуватися відповідних домовленостей і не відходити від закону.

— Після нашої зустрічі ви несете персональну відповідальність за те, щоб ваші перевізники перестали грузити в автобус людей за 100 метрів від автостанції. Не ображайтеся. Я пішов назустріч вам, а ви підіть назустріч податкам і громаді. Працюйте у правовому полі і показуйте повністю свої прибутки. Пасажири мають відправлятися офіційно – для цього існують автовокзали. Люди мають бути застраховані та мати всі належні умови. Ще раз підкреслюю — влада стоїть і стоятиме на стороні легальних перевізників, які сплачують податки до бюджету, - резюмував Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини