Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:00:17

Основна увага – проблемним питанням життєдіяльності територій

01.10.2014   12:32

Головні питання, якими повинні займатися очільника районів та міст – підготовка до зими та виборів, виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери та допомога сім’ям учасників АТО. Саме такі завдання поставив перед ними в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час робочої наради.

– Зима, газ, електрика – це ваше питання номер один з яким ви повинні розпочинати і закінчувати робочий день, - підкреслив Сергій Журман.

Серед основних завдань – ефективне та економне використання бюджетних коштів при здійсненні державних закупівель, активізація інвестиційної діяльності, удосконалення системи надання адміністративних послуг.

Крім того в.о. голови облдержадміністрації зобов’язав очільників міст і районів тримати на постійному контролі стан формування на підвідомчих територіях запасів продовольчих товарів в необхідних обсягах та організувати роботу щодо забезпечення наявності у торговельній мережі продукції місцевого виробництва.

У сфері соціального захисту населення необхідно посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення про соціальний захист в умовах підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, звернути увагу на соціальний захист мобілізованих громадян області в зону АТО, їх сімей та сімей загиблих військовослужбовців, а також тримати на постійному контролі стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Сергій Журман доручив з усією відповідальністю підійти до питань розширення мережі дошкільних навчальних закладів, взяти під особистий контроль питання охоплення харчуванням всіх учнів 1-4 класів за рахунок бюджетних коштів та питання підвозу учнів до місць навчання і додому.

Основні питання аграрної галузі озвучив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов. Він, зокрема, наголосив на необхідності вжиття заходів дієвого впливу щодо забезпечення продовольчої безпеки регіону, завершення посіву озимих культур під урожай 2015 року тощо.

На підготовці до виборів зупинився заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика. Він підкреслив: голови районних державних адміністрацій та міські голови несуть персональну відповідальність за забезпечення дотримання законодавства в районі, місті і повинні забезпечити на його території виконання всіх організаційних та технологічних завдань виборчого процесу.

Під час виборчого процесу на перший план виходить дотримання громадського правопорядку та законності в області, створення сприятливих умов для роботи виборчих комісій, а також консолідація зусиль органів виконавчої влади та місцевого самоврядування задля надання можливості переселенцям з Криму і сходу України, а також військовослужбовцям, які розміщуються за межами місць дислокації військових частин, реалізувати своє виборче право.

Як наголосив в.о. голови облдержадміністрації, на владу покладено виключно функції технічного забезпечення виборчого процесу.

– Ніхто з нас не бере участі у передвиборчій агітації. Абстрагуйтеся від політики і займіться проблемними питаннями ваших територій. Вибори на Чернігівщині повинні пройти демократично, організовано, легітимно і безпечно, тому наш з вами обов’язок захистити право громадян на вибір і не допустити зриву виборчого процесу, - зазначив Сергій Журман.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини