Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:23:41

Анатолій Долеско:"Чужої біди не буває". ВІДЕО

01.10.2014   12:04Агенцiя

У санаторії "Десна" села Ладинка, що поблизу Чернігова живуть сто сорок переселенців зі сходу. Починаючи з квітня, саме за участі Анатолія Долеско понад 500 мешканців з Донеччини та Луганщини були вивезені до санаторіїв західної України, у Бердянськудо санаторіїв «Мрія» та «Лазурне», у Кирилівку до санаторію «Аркада», а також до нашої «Десни».

Частина переселенців повернулася до своїх домівок на звільнені території. Решту, яким поки нікуди їхати були перевезені саме до «Десни».

Вже встигли більш-менш обжитися.Зовсім маленькі тут разом із мамами, решта - з вихователями. Тетяна Гордієнко із восьмимісячним синочком на руках вимушена була залишити Донбас, коли почулися перші вибухи і вже півроку не бачила своєї домівки. Така історія повторюється мало не в кожного мешканця «Десни». Змінюються хіба що імена та назва рідного міста.

Серед санаторників у Ладинці 46-ть дорослих, 25-ть – дошкільнят та 71-а дитина шкільного віку. Останнім організували не лише повноцінне проживання, а й навчання. Дітей возять автобусом до найближчих загальноосвітніх шкіл, що ус. Ладинка та Красне, говорить заступник директора санаторію «Десна» Любов Ніколаєнко. Дошкільнятам організували дитсадок вдома. Самі переселенці зізнаються, напризволяще не залишені. Мало не щодня до них направляються гуманітарні вантажі.

Анатолій Долеско, кандидат в народні депутати України разом зі своєю дружиною – Світланою Долеско,яка очолює Центр Української Культури та Мистецтва приїхали провідати, тепер не чужих для них  діточок, їх матусь та вихователів. Діткам та їх мамам, за рахунок підприємств до яких з клопотанням звернувся Анатолій Долеско, було поповнено запаси продуктів харчування, засобів гігієни, торфобрикету для котла, теплого взуттявід фабрики «Берегиня» та медикаментів. Цього дня лікарі третьої міської лікарні зробили виїзний профілактичний оглядмешканців «Десни», щоб уникнути інфекційних захворювань у санаторії.

У спілкуванні із переселенцями,подружжя Долеско дізнавалися про найбільш хвилюючі питання. Як виявилося, мами цікавилися можливістю ремонту ігрової кімнати та переймалися тим, щоб їх діти не відставали від загального розвитку.



- Ці діти відокремленими від культури та мистецтва точно не будуть, - говорить мисткиня Світлана Долеско. – Ще коли вони перебували в літніх таборах Бердянська, Центр Української Культури та Мистецтва долучав їх до проекту «Долоньки єдності».

Діти писали «Листи в історію». Разом зі Світланою мами домовилися скласти список заходів, що проводяться в Чернігові, та гуртків, які б хотіли відвідувати їхні діти.

Натомість кандидат в народні депутати України Анатолій Долеско пообіцяв знайти можливість підвозу дітей до міста для відвідування гуртків та культурних заходів, аби вони мали можливість займатися улюбленою справою.



- Як і будь-якому громадянину мені це небайдуже. Я докладав і буду докладати зусилля для того, щоб ці люди відчували себе як вдома, щоб вони були взутими, одягненими та не були відірваними від суспільства, - підкреслив Анатолій Долеско.

Постало питання й стосовно опалювального сезону в санаторії. Почався  він 16-го вересня, але корпуси опалюються частково. Тепло вмикають хіба що вночі. Вдень же діткам доводиться тепло одягатися перебуваючи у приміщенні. Озвучена проблема на півшляху до вирішення. Вже домовлено щодо приїзду сфахівця, який дасть оцінку тепловим мережам та переобладнає котел для збільшення ККД та здешевлення його собівартості.


Гості домовилися із мешканцями табору скласти список першочергових потреб. Їх же реалізацію та шляхи вирішення проблемних питань Анатолій Долеско взяв на себе. Також висловив надію на швидке встановлення миру та спокою на всій території України. Аби діти зі своїми мамами змогли повернутися до своїх домівок у рідні міста.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини