Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:41:11

Чи повториться Алчевськ-2006 у масштабі цілих областей?

01.10.2014   08:45Агенцiя

Всі пам’ятають, як внаслідок пориву теплотраси у Алчевську у січні 2006 року сталося розморожування всієї тепломережі.

Тоді без тепла залишилась третина міста. 60 тисяч жителів змушені були обігрівати квартири тільки індивідуальними електричними обігрівачами.

За перший тиждень аварії споживання газу в Алчевську виросло в півтори рази, електроенергії у 10 разів. У місті почалося почасове відключення електрики, яке в окремих районах незабаром стало щодобовим. У місті була оголошена надзвичайна ситуація державного рівня. Катастрофа обійшлася державі в понад 26 мільйонів гривень.

Чи повториться трагедія Алчевська у масштабах цілих районів областей?

- Влада провалила підготовку до опалювального сезону. Треба терміново вживати заходів, щоб не допустити смертей внаслідок переохолодження, — заявив один з лідерів «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул. — «Минулого року, у ці дні тепло вже починало подаватися у більшість лікарень, шкіл та садочків. А вже з 5 жовтня у деяких містах були гарячі батареї. Ми системно закачували газ у сховища, забезпечували необхідний запас вугілля на теплових станціях. Зараз же на окремих об’єктах запас вугілля лише на 3-7 днів. Президент має зібрати екстрене засідання по питанню підготовки до зими. Від цього залежить життя мільйонів українців.

Представники «Опозиційного блоку впевнені, що замість підготовки до зими, влада займається виборами та рейтингами.

- Уряд звітує про успішну підготовку до осінньо-зимового періоду. Але насправді ситуацію дуже серйозна. Адже припинились поставки російського газу, влада не змогла організувати постійні реверсні поставки газу з Європи. Для підприємств доведені жорсткі ліміти на постачання газу. Чи будуть Чернігівці з теплом — на жаль, впевненості немає, — каже Олег Шеремет, депутат Чернігівської міської ради. — Наскільки мені відомо, низка чернігівських підприємств вже змушені обмежувати у той чи інший спосіб діяльність, адже їм зменшили обсяги постачання газу.

Представники «Опозиційного блоку» кажуть, що трагедія Алчевська 8-річної давнини може повторитися на Донеччині. Адже зима загрожує повністю зруйнувати систему обігріву і каналізації у відрізаних від української держави містах. А мирні люди, які хочуть продовжувати жити своїм звичайним життям, можуть опинитися на межі виживання.

На виборах виграють політики. А програють знову люди, які мерзнутимуть у холодних квартирах без гарячої води та світла. Таким може бути сумний фінал політичної осені.

Довідково. Політична партія «Опозиційний блок» зареєструвала у Центральній виборчій комісії список кандидатів у народні депутати України для участі у позачергових парламентських виборах.

Номер «Опозиційного блок» у бюлетені — № 4.

Прес-служба Опозиційного блоку
PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.