Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:45:41

До Естонії за досвідом

23.09.2014   16:48

На минулому тижні група представників органів місцевого самоврядування Чернігівщини та виконавчого апарату обласної ради взяла участь у навчально-ознайомчому візиті до естонської столиці - міста Таллінн.

До складу делегації увійшли голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, Варвинський селищний голова Валентина Саверська-Лихошва, Семенівський міський голова Олександр Бичков, Голінський сільський голова (Бахмацький район) Наталія Вернигора, Новомлинівський сільський голова (Борзнянський район) Антоніна Микитенко та начальник аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Лоліта Ладиженська.

Учасники делегації ознайомилися з успішними моделями та практиками у сфері розвитку співробітництва територіальних громад, розробки і запровадження фінансових механізмів і стимулів співробітництва, організаційно-правового забезпечення процесу, проведення інформаційно-просвітницької кампанії тощо.

Чернігівці зустрілися з представниками Парламенту Естонської Республіки, Уряду міста Таллінна, асоціацій органів місцевого самоврядування Естонії, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства фінансів Естонії. В ході навчальних лекцій також були презентовані проекти міжмуніципального співробітництва територіальних громад.

Навчально-ознайомчий візит організовано Програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та партнерстві з Талліннським центром розвитку та навчання в рамках реалізації Плану заходів щодо впровадження положень Закону України від 17 червня 2014 року № 1508-VII «Про співробітництво територіальних громад».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини