Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:53:32

Про хід виконання Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові

18.09.2014   16:30

17 вересня виконавчий комітет міської ради заслухав інформацію начальника управління споживчого ринку та підприємництва міської ради Олени Шевчук про хід виконання Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2013-2014 роки.

За підсумками 2013 року кількість економічно активних малих підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення за останніми даними становить 93 од., що перевищує середній показник по області і залишає обласний центр на правах лідера по цьому показнику, зазначено у доповіді. Середніх підприємств, відповідно, 4 одиниці. Загалом, частка малих та середніх підприємств у загальній кількості підприємств міста становить – 99,9 %.

Вагому частину займає недержавний сектор економіки, основою якого є фізичні особи – підприємці. Так, на обліку у Державній податкові інспекції у м. Чернігові на 1 півріччя 2014 року перебуває 20,2 тис. осіб.

За підсумками 6 місяців поточного року надходження від діяльності суб'єктів малого та середнього підприємництва становили 118,7 млн. грн. Позитивна тенденція росту показника, на думку начальника управління, має зберегтись до кінця року.

Частка продукції (робіт, послуг) малих та середніх підприємств у загальних обсягах реалізованої продукції у місті становить 86,2 %. Всього у сфері малого та середнього підприємництва зайнято 56267 осіб.

Водночас, з початку року відбуваються негативні процеси у частині зайнятості сфери малого та середнього підприємництва: скорочується кількість найманих працівників, зокрема: на малих підприємствах – 13015 осіб проти 15478 осіб на початок року, на середніх підприємствах – відповідно 18958 осіб проти 24 470 осіб.

Міський голова Олександр Соколов рекомендував управлінню проаналізувати причини цих процесів аби вчасно вживати дієвих заходів щодо попередження скорочення найманих працівників.

За словами О. Шевчук, управління споживчого ринку та підприємництва міської ради разом з Чернігівським міським центром зайнятості здійснює спільну діяльність з надання безоплатних консультацій особам з питань організації та впровадження підприємницької діяльності. Крім того, у місті постійно проводяться семінари з питань організації власного бізнесу у сфері побутового обслуговування населення та інші заходи.

Виконавчий комітет взяв до відома інформацію про хід виконання Програми та доручив управлінню споживчого ринку та підприємництва міської ради організувати розробку проекту Програми підтримки малого та середнього підприємництва у місті Чернігові на 2015-2016 роки. "Ми маємо вступити у новий 2015 рік з новою, затвердженою на сесії міської ради, Програмою розвитку підприємництва у місті", - наголосив міський голова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини