Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 06:23:40

Володимир Івашко: Сьогодні між депутатами обласної ради повинна бути консолідація

17.09.2014   08:12

Про це очільник області заявив під час зустрічі з представниками депутатських фракцій та груп обласної ради шостого скликання.

Під час зустрічі обговорено питання, внесені на розгляд чергової сесії обласної ради, а також розглянуто низку актуальних суспільно-політичних та економічних питань життєдіяльності області.

Це, зокрема, виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери, проходження опалювального сезону у умовах обмеження споживання природного газу, кадрові призначення та, звісно ж, допомога нашим військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО.

На всі питання очільник області дав вичерпні відповіді.

За його словами, найголовніше зараз – не просто вивести 13-й та 41-й батальйони територіальної оборони зі сходу країни, а перевести їх у Чернігівську область.

— Я наголошую – на даний час ми вживаємо всі можливі заходи для того, щоб повернути наших хлопців додому, а у подальшому залучати сили та засоби батальйонів територіальної оборони для виконання завдань лише на території регіону, — підкреслив Володимир Івашко.

Він також повідомив, що з метою подальшої підтримки бійців на розгляд депутатів вноситься Програма матеріально-технічного забезпечення батальйонів територіальної оборони Чернігівської області на 2014 рік.

Що стосується фінансової ситуації, то облдержадміністрація зробила усі можливі кроки для того, щоб закінчити фінансовий рік без боргів — до Верховної Ради України подано законопроект щодо виділення субвенцій Чернігівській області.

— Я особисто говорив з керівництвом країни на цю тему – розуміння є, усі розрахунки надано. Ми не можемо допустити, щоб люди залишилися без зарплати, — зазначив Володимир Івашко.

Щодо підготовки до зими, то вона, за словами голови облдержадміністрації, йде повним ходом. Не так швидко, як хотілося б, але йде переведення котелень на альтернативні види палива. Триває робота з погашення боргів за спожитий природний газ.

— Область буде готова до роботи в особливих умовах. Ми не знаємо, якою буде зима, але опалювальний сезон 2014-2015 має пройти без ускладнень, — зауважив очільник області.

Володимир Івашко підкреслив: він відкритий до спілкування з депутатами, але проти політизації усього, що відбувається на території області.

– Треба зупинити тенденцію розхитування влади: сьогодні між депутатами обласної ради повинна бути консолідація, а не політичні ігри. Люди чекають від нас з вами не порожньої балаканини, а реальних дій. Якщо ми самі між собою ладу не наведемо – ніхто нам не допоможе, - наголосив голова ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини