Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:40:43

"Люди мають бачити, що держава їх захищає"

09.08.2014   08:16

У прокуратурі Чернігівської області сьогодні відбулось засідання колегії, присвячене підведенню підсумків роботи органів прокуратури області у 1 півріччі 2014 року, заходам, спрямованим на підвищення ефективності їх діяльності та основним завданням на наступний період.

Головував на засіданні колегії прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко.

Окрім прокурорів, на зібранні був присутнім і виступив голова Консультативної ради при прокуратурі області, голова правління громадської організації «Чернігівський центр Прав Людини» Олександр Підгорний.

У своїй доповіді прокурор області дав оцінку роботі підлеглих і поставив основні завдання. Серед цих завдань — протидія корупції, в тому числі викорінення її у власних лавах; відновлення довіри людей до органів прокуратури; боротьба з розкраданням державних коштів та застосування прокурорських повноважень для їх повернення; посилення захисту конституційних прав і свобод громадян; підвищення ефективності координації роботи правоохоронних органів для протидії злочинності, та інші.

Він, зокрема, сказав:

— Головним ворогом нашої держави у внутрішній сфері є корупція, насамперед серед високопосадовців. Представниками колишньої влади було впроваджено численні схеми розкрадань, у тому числі бюджетних коштів, організовано так звані фінансові площадки та податкові ями. Сьогодні люди вимагають широкомасштабної і нещадної боротьби з цим негативним явищем. Робота правоохоронних органів регіону у цій сфері дещо активізувалася. Майже утричі більше виявлено кримінальних корупційних правопорушень, половина з них тяжкі та особливо тяжкі. Водночас, поки що на місцях більшість корупціонерів і хабарників силу закону та невідворотність покарання ще не відчула. Більше того, вже деякі новопризначені спритники намагаються відновити функціонування старих злочинних схем. Ми маємо нещадно це викорінювати.

Подальша робота колегії була присвячена недолікам в організації прокурорсько-слідчої діяльності та шляхам їх усунення.

Підводячи підсумки, Володимир Стеценко ще раз наголосив на тому, що складна ситуація в країні вимагає від прокурорів результативної роботи. «Люди мають бачити, що держава їх захищає», — підкреслив він.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини