Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:54:10

Анатолій Мирошниченко: “Наша головна мета – об’єднати Україну та зупинити війну”

07.08.2014   11:15Агенцiя

Минуло майже півроку від лютневих подій на Майдані, які дехто називає революцією, зміною епохи, перезавантаженням влади, європейським вибором.

І дійсно країні змінилась кардинально, її не впізнати: з нами вже немає Криму, на Сході України розпочалась і триває по цей день війна, в країні оголошено  третій етап мобілізації, сотні тисяч біженців шукають притулку в середині країни і за її межами, зростають ціни на комунальні послуги, на продукти харчування, заморожені пенсії, мінімальні заробітні плати та соціальні виплати.

Сьогодні ми вирішили поставити наші питання Анатолію Мирошниченку,  людині, яка очолює Партію регіонів Чернігівської області, політичну силу, яка також переживає не прості часи, яка вдруге за свою  15-ти річну історію проходить не простий шлях звинувачень, переслідувань, погроз, політичну силу, яка відродилась у 2004 році і на думку експертів здатна витримати удар 2014 року.
    
- Доброго дня, Анатолію Костянтиновичу. Перше моє питання до вас – чи існує сьогодні Партія регіонів на Чернігівщині? Багато людей переконані, що партія зникла, розформувалась?

- Я дякую за це запитання, адже воно справді турбує багатьох наших прихильників. Можу вас запевнити -  Партія регіонів існує і нікуди не зникла з політичної карти України та області. Звичайно після подій в лютому 2014 року ми були вимушені змінити адреси офісів, зняти вивіски і фактично перейти в підпілля. Ми так само, як і 25 тисяч членів партії і сотні тисяч наших прихильників на Чернігівщині були зраджені нашими лідерами. Так, зараз для нас не найкращі часи, опоненти не гнушаються ні огульними звинуваченнями, ні сфабрикованими карними справами, ні залякуваннями. Але вчителі, медики, аграрії, представники інших професій, які є членами нашої партії або голосували за нас продовжують вчити, лікувати, збирати рекордні врожаї. Всі вони працюють на благо Чернігівщини.

- Ви говорите про фактично підпільне становище після подій на Майдані, яка ситуація зараз в партії?


- З середини березня ми відновили свою роботу, фактично розпочавши її з нуля. Ми обдзвонили та переговорили з кожним членом Партії. Мета одна – ми маємо знати хто залишається відданим Партії регіонів, на кого ми можемо сподіватись, на кого можемо покластись. Звичайно, кількість членів партії скоротилась і ми були до цього готовими. Зараз тривають конференції в районах, оновлюється, а головне омолоджується склад партії.

- Схожа ситуація відбулась в 2004 році! Тоді вас залякували, звільняли з посад, і багато хто  говорив, що Партія регіонів зникне з політичного олімпу. Зараз ситуація схожа на події 10-ти річної давнини?

- Події не просто повторюються – вони дзеркальні. Нажаль, наші люди мають дуже коротку політичну пам’ять, інакше вони навряд чи б з такою впевненістю знову і знову наступали на ті самі граблі. Ніхто не хоче згадувати минуле і робити висновки, а пригадати є що. Помаранчева революція вже приводила до влади патріотів, що на ділі виявились авантюристами. Як і тоді зараз з роботи  звільняють за політичну приналежність, на посади призначаються не за професіоналізм, фаховість, а за відданість певній політичній силі. Для Партії регіонів 9 років тому складалась аналогічна ситуація. Політична сила, що за ствердженнями «добродіїв» припинила своє існування після помаранчевої революції трохи більше ніж через рік отримала найбільшу кількість голосів виборців. І знову події повторюються. Вже втретє розвалюється “помаранчева” коаліція, і все це заради одного – якнайшвидше провести вибори, які потрібні лише політичним силам, які дбають виключно про свої рейтинги.

- А хіба дострокові вибори та зміна політичних облич це не вимога всього українського народу?

- Я підтримую прагнення людей до кращого життя, до європейських цінностей та стандартів. Люди не довіряють нинішній Верховній раді. Вибори насправді необхідні і Партія регіонів виступає за їх проведення вибори і готова йти на них. Але якщо ми справді бажаємо змінити країну на краще, змінити підходи в державному управлінні – ми маємо змінити і обличчя в Верховній раді. Люстрація має відбутись і в найвищому Законодавчому органі країни.  Партія регіонів запропонувала прийняти законопроект, який би забороняв балотуватись тим, хто був депутатом з 1991 по 2014 роки. До Верховної ради мають прийти нові обличчя, молоді обличчя, які ніколи не були пов’язані з корупційними схемами, з хабарами та кулуарними іграми в парламенті. Але є і фінансовий аспект виборів. Для їх проведення необхідно 1 млрд. грн.  Економічна ситуація погіршується, країна рухається в бік дефолту. Вважаю, зо зараз краще ці кошти витратити на закупку бронежилетів та касок для наших солдатів, для виплати їм заборгованості із заробітної плати, на лікування поранених, на виплату компенсацій родинам загиблих. Є і ще один важливий аспект. Наше завдання – об’єднати Україну та зупинити війну. Не можна зараз проводити вибори коли на Сході війна, коли мільйони виборців не зможуть проголосувати і не матимуть змогу обрати депутатів до Верховної ради, які будуть захищати їх інтереси. Скажіть чи можна вважати легітимним парламент, що буде обраним в такий спосіб? Чи об’єднає це країну? Якщо ми говоримо про єдину та цілісну Україну, ми маємо зупинити війну, відновити життєдіяльність на Сході країни, а вже потім проводити вибори, коли люди зможуть не хвилюючись про власне життя прийти на виборчі дільниці і проголосувати.

- Сьогодні спектр опозиційних партій розширюється, з’являються нові політичні проекти, і деякі з них  майже на 100% складаються з колишніх членів вашої партії.. Чи не боїтесь ви конкуренції?


- Ні в якому разі. Партія регіонів на сьогодні може залишитись єдиною опозиційною політичною силою в країні, яка здатна говорити відверто з людьми, говорити правду, а не займатись пропагандою. Ми маємо за плечима 15 років досвіду партійного будівництва та політичних баталій. І більшість з 15 річного існування ми знаходились в опозиції. Ми не хвилюємось за власний рейтинг. Ми знаємо, що треба робити. В планах створення опозиційного Уряду, підготовка альтернативних законопроектів, розробка реформ для всіх галузей господарства. Щодо політичних партій, які створюються на базі колишніх наших однопартійців – скажу так, в першу чергу це їх особистий вибір, по-друге це їх політичний вибір. Один з таких політичних проектів – це Партія розвитку України, яка не має нічого спільного з Партією регіонів, окрім того, що її складають люди, які були в нашій партії, а потім як флюгера зрадили нас після перших важких випробувань. Так, в цій партії багато відомих людей області, в тому числі і її колишні керівники. Але не суди і не судимим будеш.  Ще раз наголошую – єдина опозиційна сила в країні на сьогодні це Партія регіонів і нашого виборця не заплутати такими політичними проектами.

- Анатолію Костянтиновичу, плани Партії регіонів на найближче майбутнє.

- Не буду забігати наперед. Скажу одне, нам є над чим працювати. Впевнений, що найближчим часом ви побачите нашу роботу і зможете її оцінити.

- Дякую вам за відверті відповіді.

- Дякую вам. І хочу на останок побажати миру, єдності нашій країні, щоб наші солдати якнайшвидше живими та здоровими повернулись до своїх батьків, дружин та дітей, щоб ця війна скінчилась.  І хай Господь оберігає Україну

Спілкувався Володимир Сердюк

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини