Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:20:03

Підготовка до зими: максимальне використання місцевих ресурсів в умовах обмеженого фінансування

31.07.2014   07:01

Взяти під особистий контроль споживання газу в межах доведених лімітів, вжити заходів щодо переведення котелень на альтернативні види палива та розрахуватися за спожиті енергоносії – такі завдання перед керівниками міст і районів області поставив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко на засіданні Колегії.

Стан готовності підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років проаналізував директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач.

Він наголосив, що рівень готовності обладнання, яке буде задіяне в осінньо-зимовий період, становить майже 60%. В стані готовності 54,4% котелень, більша частина житлових будинків та об’єктів бюджетної сфери: дитячих садків, шкіл та лікарень.

Підхід до роботи в зимових умовах у районів різний. Якщо у м. Прилуки теплові мережі підготовлені на 100%, вище середньообласного показника проходить підготовка у м. Ніжин, Бахмацькому та Носівському районах, то у Срібнянському вона ще не розпочиналась.

Маючи значний знос водопровідних та каналізаційних мереж, зовсім не планували виконувати роботи по їх заміні у Борзнянському Городнянському, Козелецькому, Менському, Новгород-Сіверському, Носівському та Талалаївському районах.

Важливою складовою у забезпеченні стабільного енергопостачання є розрахунки за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги, на що неодноразово звертав увагу голова облдержадміністрації. Проте серед найбільших боржників так і залишилися установи Козелецького, Ніжинського, Ріпкинського та Чернігівського районів.

Заслухавши звіти окремих голів РДА щодо готовності до опалювального сезону, очільник області нагадав, що цей період стане своєрідним іспитом для керівників районів на відповідність займаним посадам.

- Ще раз наголошую: в умовах обмежених фінансових ресурсів розраховувати на суттєву підтримку держави не варто. Необхідно якомога максимально використовувати місцеві ресурси та власний потенціал. Резервів у вас більш ніж достатньо. Пам’ятайте, що людям потрібні не ваші звіти про зроблене, а тепло в оселях взимку. Саме за цим критерієм вони даватимуть оцінку вашій роботі, тому ви несете за це особисту відповідальність, - підкреслив Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини