Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:20:58

Україна і Білорусь затвердили Положення про демаркацію державного кордону

30.07.2014   13:41

У Чернігові сьогодні відбулася церемонія підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про затвердження Положення про демаркацію державного кордону між Україною і Республікою Білорусь.

Як передає кореспондент УНІАН, документ підписали керівники делегацій у Спільній українсько-білоруській демаркаційній комісії – Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Леонід Осаволюк та начальник Управління делімітації і демаркації державного кордону Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександр Архіпов.

Посадовці підкреслили, що Положення про демаркацію державного кордону між Україною і Республікою Білорусь відпрацьовано упродовж тривалого часу. Власне підготовка документів тривала з вересня 2013 року, торік у листопаді було встановлено перший знак на українсько-білоруському кордоні.

Осаволюк пояснив, що затвердження Положення дозволить активізувати демаркацію українсько-білоруського державного кордону. Документ передбачає порядок позначення кордону і винесення його позначення на місцевість. "Узгоджено всі питання. Головне, що вміємо домовлятися. І всі спірні питання вирішувалися, як між двома хорошими сусідами", - підкреслив керівник української делегації. За словами Архіпова, у білоруської сторони повне порозуміння із українськими колегами. "Кордон має бути справедливим у розумінні обох держав", - сказав він.

Довідка УНІАН: Загальна протяжність державного кордону України і Білорусі становить 1084,2 км (у межах Чернігівської області – 227 км).

http://www.unian.ua/politics/945484-ukrajina-i-bilorus-zatverdili-polojennya-pro-demarkatsiyu-derjavnogo-kordonu.html

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.