Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:08:12

Депутати від УДАРу та "Свободи" не витримали випробування владою

25.07.2014   09:35Агенцiя

— Як можна у такий складний час керуватися виключно політичними інтересами? Країна фактично у стані війни. На Сході гуманітарний колапс. Економіка в глибокій кризі. А депутати розвалюють коаліцію. Такого і ворогу не побажаєш. Крім соціальних проблем, падіння економіки та шалених боргів маємо ще й політичну нестабільність. Я розумію, що політики злякались відповідальності. Прикро, що це зробили партії, які вперше пройшли до українського парламенту у 2012 році. Тепер уже зрозуміло, що перевірку владою вони не витримали, — вважає Анатолій Мельник, партійний організатор Партії розвитку України у Чернігівській області.

Як повідомлялось, 24 липня фракції УДАРу та «Свободи» оголосили про вихід із коаліції. Прем’єр Яценюк подав у відставку. Менше 5-ти місяців пропрацював Уряд.

— Всі ці місяці Кабмін замість фінансування реформ, інвестиційних програм та підтримки промисловості «рятував» приватні банки, перераховуючи їм мільярди гривень. Майже всі ініціативи Уряду зводились до зменшення соціальних видатків. Згорнуті всі державні програми. Допрацювались, що з 1 серпня військовим Збройних Сил України нічим платити. Вже кілька місяців не закуповуються навіть ліки за державними програмами! Зате Уряд знайшов винуватих: одна з останніх ініціатив стосувалась 2-місячних «канікул» для всіх бюджетників та службовців за власний рахунок, — розповідає Анатолій Мельник.

Експерти вважають, що можливою причиною виходу з коаліції УДАРу і «Свободи» стало найзначніше за останні місяці падінні рейтингів цих партій.

Лунали навіть думки, що за умови подальшого погіршення економічної ситуації в Україні «Свобода» наряд чи потрапить до наступного парламенту.

Партія розвитку України вже заявляла про підтримку дострокових виборів. Але, коли в країні йде війна і держава перебуває на межі катастрофи, розвал коаліції є кроком, що кидає нашу країну в прірву нестабільності і політичних воєн. Про це сказав голова Національного виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

— Народні депутати, які у лютому взяли політичну відповідальність і сформували коаліцію та Уряд, показали себе боягузами. Налякані відповідальністю за економічний провал та соціальний колапс представники фракцій УДАРу та «Свободи» вирішили відмежуватись від негативу. А Уряд, який довів країну до межі, тепер також не є дієздатним, — вважає Анатолій Мельник. — УДАР, «Свобода» та Яценюк, який швиденько подав у відставку, думають, що люди забудуть, кому мають завдячувати зростанням тарифів ЖКГ, шаленими цінами на продукти, затримками зарплат. Я не здивуюсь, що у разі оголошення дострокових виборів, ті ж самі кандидати від «Свободи» та УДАРу будуть знову завзятими опозиціонерами. Говоритимуть про відповідальність, критикуватимуть всіх і вся. І знову на хвилі критики і тотального невдоволення намагатимуться потрапити до наступного парламенту. Вони сподіваються, що негатив від роботи влади до них «не причепиться». Так от – наші люди розумні. Їх не надурити. Той, хто втікає від відповідальності у важкий час, не має політичного майбутнього. Той, хто поставив політичні інтереси вище інтересів громадян, не має морального права представляти виборців.

Іван Литвин

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини