Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:01:07

Мости життя Чернігово-Сіверщини

22.07.2014   07:29Агенцiя

Здається, прийшов час посилити увагу Головного командування ЗС України щодо забезпечення позитивної ситуації у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області на потенційно важливих об’єктах військового призначення.

Мало того, що географічне, скоріш за все геополітичне положення цього закутка України примушує керівництво Збройних Сил уважніше подивитись на цей простір. Тим більше, що йдеться про особливий чинник нашого спокою у час розгортання війни Росії проти України.

Щоб зрозуміти непересічність проблеми, погляньмо на Десну. Можете навіть розгорнути на столі топографічну карту Чернігівщини. Через річище найважливішої притоки Дніпра, з правого берега на лівий, перекинуто аж ТРИ(!!!) мости. Чого "аж"? Тому що головна водна артерія Чернігівщини не так вже й "збалувана" відповідними інженерними спорудами. Важко навіть уявити, після того, як у Донбасі російські бандити підірвали кілька мостів, що може відбутися у нас з трьома мостами у Новгород-Сіверщині? Не доведи, Господи! Тим більше, що всі ТРИ МОСТИ стоять на провідних напрямках. Через таке й маємо бути уважними до охорони надважливих об’єктів військової інфраструктури в тому числі.

І дарма, що перший, як за напрямком течії Десни, у самому Новгороді-Сіверському на лівий берег, прокладений ще на старих понтонах, як і його сусід на річці Віть. Разом ці мостові переходи, з загальною довжиною до 300 метрів, створюють непересічну тему у контексті аналізу напрямку "на Москву"!? Це прадавній шлях. Цією дорогою, яка за пів ста кілометрів до Росії, можуть підступно підібратися російські «фахівці» терористичних справ. Тож не прогавмо, шановні!

Нижче, за 10 кілометрів від найпівнічнішого райцентру України, на старому шляху на Глухів-Путивль з Чернігівщини, через Десну постає потужна залізобетонна кількасотметрова конструкція для автівок. Це взагалі споруда серйозна, оскільки може пропускати транспорт будь-якої сучасної вантажопідйомності. Це той шлях, який зв’язує воєдино всю Україну з Чернігово-Сіверщиною. А так втрати мосту ніколи не можна допускати.

Побудований 19 років тому залізничний міст через Десну у районі села Горбова з Новгород-Сіверщини та Пирогівки - з Шосткінщини має справді неперевершене значення. Він відкрив «залізничні ворота» для двох районів Чернігівщини - Семенівки та Новгорода, прорвавши у 1994 році блокаду Росії, яка вже тоді створювала проблеми перевезенню українських вантажів. Тим більше, що зовсім недавно цей залізничний міст пройшов підсилення конструкцій, відпрацювавши ресурс.

Отож, коли хочемо мати справжній надійний тил, добру базу щодо забезпечення Українського Східного фронту, а на випадок відкритої російської агресії проти України стабільні шляхи для військової організації господарського життя, маємо надійно охороняти ці важливі об’єкти Чернігівщини.


http://domotskiy.at.ua/news/mosti_zhittja_chernigovo_sivershhini/2014-07-17-138

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини