Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:40:08

Без соціальних гарантій не залишаються ані сім’ї військовослужбовців, ані переселенці з Півдня та Сходу

24.06.2014   09:55

На традиційному щотижневому брифінгу в облдержадміністрації 23 червня обговорювалися питання соціального захисту особливих категорій громадян: сімей військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, а також осіб, які переселяються з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін нагадав, що декілька тисяч мешканців області вже мобілізовані для участі в АТО — щоправда, точна цифра щодо їх кількості є інформацією з обмеженим доступом.
Питання забезпечення всіх соціальних гарантій для цих осіб та членів їх сімей стоїть на особистому контролі голови облдержадміністрації Володимира Івашка.

Соціальним працівникам поставлено завдання відвідати всі родини мобілізованих, щоб з’ясувати проблемні питання, які їх турбують, та надати безпосередню, конкретну допомогу кожній родині.

Звичайно, не у всьому соціальні працівники можуть допомогти: такі часті прохання, як найшвидше повернення мобілізованих та забезпечення їх засобами фізичного захисту перебувають у компетенції Міністерства оборони. Разом з тим, представники органів соціального захисту можуть надати реальне сприяння у вирішенні побутових проблем, що виникають після призову чоловіків до лав Збройних сил України. Наприклад, вирішити питання із заготівлею дров чи сіна, допомогти з городом.

Соцпрацівники вже відвідали декілька сотень сімей мобілізованих і продовжують роботу у цьому напрямку, аби всі труднощі, з якими ті можуть зіткнутися, були вирішені не формально, а практично.

До органів праці та соціального захисту населення також можуть звертатися і призвані до армії громадяни за допомогою у вирішенні можливих проблем з працедавцями, якщо ті не надаватимуть усіх соціальних гарантій, передбачених законодавством для мобілізованих осіб.

Тим часом, поки мешканці Чернігівщини вступають до лав війська, аби захищати країну від терористичної загрози, наша область готова приймати переселенців з тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополя, а також з територій Донецької та Луганської областей, де орудують терористи.

В області діє регіональний штаб з питань розв’язання соціально-побутових проблем переселенців, функціонує цілодобова «гаряча лінія» за телефоном (0462) 72-40-95. Роботоспроможність цієї лінії без попередження перевірили під час брифінгу і залишилися задоволені — на тому кінці одразу беруть слухавку та готові надавати допомогу.

Загалом на Чернігівщині станом на 20 червня за допомогою до структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади звернулася 201 сім’я (352 особи), яка переселяється з АР Крим і м. Севастополя, а також 99 сімей (162 особи) переселенців з Донецької та Луганської областей.

В повній мірі отримали допомогу 480 осіб. Зокрема, надано допомогу щодо розселення 22 особам, з працевлаштування — 14 особам, відновлено втрачених документів — 6. Влаштовано до загальноосвітніх навчальних закладів 24 дитини, до дитячих садків — 9, направлено на оздоровлення в дитячі оздоровчі заклади — 7 дітей.

Лікувально-профілактичними закладами області надано допомогу 70 особам.

Органами соціального захисту населення та Пенсійного фонду надається допомога з продовження виплати державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання переселенців.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини