Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:36:42

Активність громадськості допомагає вирішувати проблемні питання в області

19.06.2014   08:32

На черговому засіданні Громадської ради при облдержадміністрації, яке відбулося 18 червня під керівництвом Наталії Проскуріної, розглянули цілу низку актуальних питань.

Серед них — матеріально-технічне та правове забезпечення 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, фінальний етап створення комунального закладу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», обговорення проектів законів України щодо централізації влади. У засіданні взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники засобів масової інформації.

Насамперед, голова Громадської ради при ОДА прозвітувала про діяльність президії та комітетів за останні три місяці поточного року. За словами Наталії Проскуріної, роботи було зроблено чимало. Серед найважливіших — проблеми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів в області, діяльність робочих групи щодо Ялівщини, моніторинг забезпечення батальйонів територіальної оборони, які беруть участь в антитерористичні операції. Окрім цього, Громадська рада порушувала численні звернення до керівництва області та Чернігова щодо патріотичного напрямку. Так, саме Громадська рада ініцювали питання обов’язкового вивішування державних прапорів на всіх будівлях та установах області.

Начальник Чернігівського гарнізону, обласний військовий комісар Костянтин Нікулін поінформував громадськість Чернігівщини про матеріальне забезпечення 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, які виконують військовий обов’язок на сході країни. Він, зокрема зазначив, що завдяки допомозі небайдужих мешканців області та організацій, які відгукнулися на заклик допомогти бійцям батальйонів, для потреб солдатів була надана благодійна допомога у натуральному вигляді на суму понад 282 тис грн. та перераховані кошти у сумі 1 млн 240 тис грн. Ці кошти були витрачені для потреб батальйонів територіальної оборони та мобілізаційних заходів. Залишок коштів, (понад 682 тис грн.) Чернігівський військомат планує витратити на закупівлю бронежилетів «Корсар МЗ». Наразі, розпочато підготовку для проведення тендерної процедури закупівлі.

Також військовий комісар розповів, що для надання допомоги воякам батальйонів очікується гуманітарна допомога з Німеччини, проте її поставки в країну мають пройти певні процедури.

Загалом, військовослужбовцям з Чернігівщини на сьогодні вкрай необхідні засоби живлення, медикаменти, ковдри та спальники. Надіслати все це можна через військомат, де кожні десять днів комплектується автомобіль з допомогою нашим землякам.

Великою перемогою громадськості назвала заступник голови Громадської ради Тамара Петрова створення комунального закладу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Учора, депутати обласної ради під час сесії прийняли рішення про створення цього закладу, затвердили Положення про комунальний заклад та включили його до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Чернігівської області.

У ході засідання громадськість також обговорила проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Члени ради обрали першого заступника голови Громадської ради — ним стала Тамара Петрова. Вона також відповідатиме за співпрацю з Чернігівською обласною державною телерадіокомпанією «Сівер-Центр».

Громадська рада затвердила план роботи на ІІІ квартал 2014 року та склад робочих груп для проведення громадських моніторингів. Один з них стосуватиметься прозорості витрачання коштів Чернігівським військовим комісаріатом.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини