Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:57:53

Журналісти-біженці з Керчі та Луганська розповідають правду про реальну ситуацію в Криму та на сході України

11.06.2014   16:30Агенцiя

Під час зустрічі «Схід, Крим, Чернігів: журналісти обличчям до обличчя», яку провела громадська організація «МАРТ», наші кореспонденти змогли дізнатися більше про роботу колег у гарячих точках країни.

Ірину Сєдову з Керчі змусили втікати погрози. Учасницю Євромайдану залякувати почали ще до сумнозвісного референдуму, а вже після оголошення його результатів жінці стало зрозуміло – треба швидше рятуватися і в березні вона перебралася до Києва. Лишилося перевезти з Криму чоловіка і дитину, і можна вважати, що все більш-менш обійшлося.

За словами Ірини, в Криму вже зовсім інша свобода слова, людям забороняють мирні зібрання і якщо ти десь там «засвітишся» – чекай в гості на співробітників ФСБ. А починалося все це десь рік тому, коли проросійські ЗМІ вихлюпнули на людей потік пропаганди. Отого призабутого у нас імперського пафосу про могутній російський народ і його мову, який проковтнула більшість кримчан.

Привіт з часів сталінських репресій отримав Костянтин Скоркін з Луганська. В рідному місті Кості журналістів б’ють, у знімальних груп, які хочуть зробити об’єктивний репортаж, відбирають техніку і навіть транспорт.

Костянтин каже, що більшість жителів Сходу аполітичні люди. Справжніх сепаратистів в Луганську одиниці, і біда в тому, що через загальну пасивність народу владу в місті вдалося захопити бандитам. Звичайні ж люди чекають, коли на Сході наведуть порядок і їм байдуже, хто це зробить .

http://chodtrk.com.ua/?p=15198

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.