Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:24:53

Відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки проекту обласної Програми охорони тваринного світу

05.06.2014   15:06

Валентин Мельничук провів чергове засідання робочої групи з підготовки проекту обласної Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

5 червня відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки проекту обласної Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігівській області, яке провів заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

У заході також взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, депутати міської ради, представники управління ветеринарної медицини, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, громадських організацій.

В ході наради члени робочої групи ознайомилися та обговорили проект обласної Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у Чернігівській області на 2014-2019 роки.

Валентин Мельничук зазначив, що 15 травня поточного року відбулося попереднє засідання робочої групи, в ході якого було вирішено доручити голові комітету екології та природних ресурсів Громадської ради при облдержадміністрації Валентині Седячко в двотижневий термін провести моніторинг ситуації, що склалася в області з виконанням вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» щодо регулювання чисельності безпритульних тварин, правил поводження з домашніми тваринами, та спільно з представником громадської організації «Інститут сучасних проблем України» Наталією Мойсеєнко підготувати проект профільної обласної Програми.

Також керівник наголосив, що після внесених зауважень та пропозицій необхідно буде доопрацьований Проект Програми спрямувати до обласної державної адміністрації, яка, у разі схвалення та узгодження, повинна буде внести його на чергову сесію обласної ради.

Валентина Седячко разом із Наталією Мойсеєнко поінформували присутніх щодо моніторингу ситуації з безпритульними тваринами в області та презентували проект Програми.

За словами Наталії Мойсеєнко, за останні п’ять років залишається стабільною ситуація щодо покусання тваринами громадян, як домашніми так і безпритульними. Це свідчить про недостатній культурний рівень поводження власників з тваринами і недотримання правил їх утримання. На жаль, за останні три роки на території області не проводиться вакцинація диких тварин від сказу. Підвищити цей показник можна лише, дотримуючись правил утримання собак і котів, в яких передбачена і обов’язкова вакцинація.

Голова міської громадської організації «ЗооШанс» Марина Постол розповіла про напрацювання щодо визначення місця розташування приміщення для безпритульних тварин, його будівництва та підбору працівників, які доглядатимуть за тваринами.

На завершення засідання члени робочої групи затвердили текст проекту Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у Чернігівській області на 2014-2019 роки, який в подальшому розглядатиметься на засіданнях постійних комісій обласної ради, а потім вже вноситиметься на розгляд чергової сесії.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.