Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:08:43

Чернігівські батальйони територіальної оборони захищають цілісність держави на сході України

05.06.2014   08:03

4 червня голова обласної ради Микола Звєрєв провів робочу нараду з питань матеріально-правового забезпечення чернігівських батальйонів територіальної оборони, які нині захищають цілісність нашої держави в Донецькій та Луганських областях. Із проханням невідкладно провести такий захід до керівника письмово звернулася голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Наталія Проскуріна.

Вона, зокрема, констатувала, що на засіданні президії очолюваної нею ради наприкінці травня розглянуто Звернення обласної організації «Народна самооборона» щодо незадовільного матеріально-правового забезпечення 13-го батальйону територіальної оборони, сформованого із чернігівських добровольців. Саме ця тема і послужила аналізу нагальних проблем, з якими спіткається сьогодні особовий склад, відряджених із Придесення на схід військових формувань.

Микола Звєрєв наголосив, що актуальність зустрічі є дуже важливою і очевидною. Область повинна опікуватися як підрозділами, що направленні для виконання військового обов’язку на схід країни, так і тими, які передислоковані на терени Чернігівщини з інших регіонів. Керівник висловив велику вдячність за розуміння ситуації військового часу очільникам територіальних громад області, які з розумінням ставляться до вирішення проблем тих родин, члени яких несуть службу у гарячих точках.

З ґрунтовною інформацією з порушеного питання перед учасниками наради, участь у якій взяли члени Громадської ради при обласній держадміністрації, обласної організації «Народна самооборона», Громадської ради Майдану України, Всеукраїнської громадської організації «Добробут України», інших громадських організацій та журналісти, виступив обласний військовий комісар Костянтин Нікулін. Він, зокрема, охарактеризував ситуацію в області з мобілізацією військовозобов’язаних, стан витрачання коштів, що надійшли від благодійників на спеціальний розрахунковий рахунок ОВК, відповів на численні запитання присутніх.

Свої критичні зауваження і пропозиції щодо удосконалення матеріально-правового і військового забезпечення чернігівських батальйонів висловили представник обласної «Народної самооборони» Володимир Федорок, його колеги з Громадської ради при обласній держадміністрації Наталія Проскуріна, Тамара Петрова та інші присутні на заході.

Підсумовуючи результати наради, голова обласної ради наголосив, що в умовах військового стану суспільство повинне бути консолідованим і єдиним, адже це головна умова перемоги і виходу українського народу із тої складної ситуації, яка склалася нині у зв’язку із неоголошеною агресією проти нашої держави з боку російських сусідів. Керівник також звернувся до представників засобів масової інформації взяти на озброєння слово, яке повинно нести українцям і світові чесну і неупереджену інформацію. Завдання четвертої гілки влади – консолідувати суспільство, - наголосив Микола Звєрєв.

За результатами наради відповідно до протокольного доручення буде створено робочу групу з координації порушених на ній питань та об’єктивного інформування громади.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.